ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Έκθεση του Βασίλη Καρακατσάνη, στη γκαλερί Genesis

Μια ιδιόρρυθμη οικογένεια, η οποία πουλάει «μαγικά» χαλιά σε ανθρώπους, που έχουν το κουράγιο να ταξιδέψουν μαζί της, ζώντας την ψευδαίσθηση ή την πραγματικότητα, πρωταγωνιστεί στην έκθεση ζωγραφικής του εικαστικού Βασίλη Καρακατσάνη, με τίτλο «Carpets 2».
Σε καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Τζάνερη, η έκθεση εγκαινιάζεται στη γκαλερί Genesis, την Τρίτη 5 Απριλίου, στις 8 το βράδυ, και θα διαρκέσει έως τις 30 Απριλίου.
Στα έργα της έκθεσης, βλέπουμε την οικογένεια Abd Al Aziz, η οποία, με έδρα τη Βηρυτό, εμπορεύεται «μαγικά» χαλιά, δραστηριοποιούμενη σε διάφορα μέρη, ειδικά της Μεσογείου. Τα μέλη της είναι διασκορπισμένα σε διαφορετικές πόλεις, κρατώντας, έτσι, την αυτοτέλεια της προσωπικής τους ζωής και επηρεάζοντας τους αγοραστές, ο καθένας με τη δυναμική του ή χρησιμοποιώντας άλλους τρόπους σαγήνης ή μαγείας. Τα κέρδη τα διαχειρίζεται -ισόποσα για όλα τα μέλη της οικογένειας - εταιρεία με έδρα τη Γενεύη.
Με την έκθεση «Carpets 2», ο Βασίλης Καρακατσάνης επανέρχεται με άλλο κίνητρο σε ένα θέμα, που τον είχε απασχολήσει πριν 25 χρόνια. Το 1991, σε συνεργασία με τη Μάγια Τσόκλη, παρουσίασε, στην γκαλερί Titanium, τα «Carpets 1». Ήταν έργα ζωγραφικής μεγάλων διαστάσεων, που, με θεματολογία τα χαλιά, προσέγγισαν την εφαρμογή τυπωμένων έργων του καλλιτέχνη σε ύφασμα και τη δημιουργία γυναικείων ρούχων από τη Μάγια Τσόκλη, με μια επίδειξη - συνομιλία, στον χώρο της γκαλερί.

Πληροφορίες

Γκαλερί Genesis: Χάρητος 35 - Κολωνάκι, τηλ.: 211 7100566. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 11:30 - 21:30, Τετάρτη και Σάββατο: 11:30 - 15:30.


Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes