«Δίδυμα τοπία» από την Χρύσα Βουδούρογλου

Αφιερωμένη στη μνήμη του Πάνου Σακελλαριάδη, ο οποίος είδε πρώτος τα έργα που τη συνθέτουν, η έκθεση της εικαστικού Χρύσας Βουδούρογλου, με τίτλο «Δίδυμα τοπία», παρουσιάζεται στο Βιβλιοπωλείο του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ), και θα διαρκέσει έως τις 14 Μαΐου.
Γεννημένη το 1944, στη Νέα Ιωνία, η Χρύσα Βουδούρογλου παρακολούθησε τα πρώτα μαθήματα σχεδίου στο εργαστήριο του Σαραφιανού, το 1963. Έναν χρόνο αργότερα, παρακολούθησε γλυπτική στο εργαστήριο του Θανάση Απάρτη, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ). Κατόπιν, σπούδασε ζωγραφική, με υποτροφία του ΙΚΥ, στην ΑΣΚΤ, με δάσκαλο τον Ι. Μόραλη (1965 - 1969). Δούλεψε με τον γλύπτη Κώστα Κλουβάτο από το 1969 έως το 1973. Έζησε και εργάστηκε στο Λονδίνο, τα χρόνια 1973 - 1985. Έχει κάνει πολλές ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 1985, ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.
Από το 1997 έως το 2003, διηύθυνε το παιδικό τμήμα και δίδαξε ζωγραφική σε παιδιά, στο εικαστικό εργαστήριο του δήμου Αθηναίων και του Υπουργείου Πολιτισμού. Έχει συνεργαστεί με το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν από το 1988. Έκανε τα κοστούμια στο έργο «Μίννη ή αθώα» και στη μουσική παράσταση «Transit». Με τον Κυριάκο Κατζουράκη, έκανε τα κοστούμια στις «Νεφέλες». Επίσης, συνεργάστηκε στα έργα «Ο άντρας είναι άντρας», «Οι παραθεριστές», «Ιφιγένεια εν Αυλίδι», «Τρωάδες» και «Happyend» με τον Κ. Κατζουράκη και στο έργο «Όπως σας αρέσει», με τον σκηνογράφο Timothy O' Brien.
Το 1996, μαζί με την Ηρώ Κανακάκη, κατασκεύασαν το 8 x 8 μέτρα χαλί «Λαβύρινθος», που αποτέλεσε το βασικό μέρος του σκηνικού του Κ. Κατζουράκη για το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο, «Χωρίς να ξέρεις πως». Εικονογράφησε το βιβλίο του Denis Langlois, «Μιλώντας στα παιδιά για την αδικία». Ασχολείται συστηματικά με το κόσμημα.

Πληροφορίες

Βιβλιοπωλείο του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης: Αμερικής 13 - Αθήνα, τηλ.: 210 3614143. Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Δευτέρα και Τετάρτη: 9.30 - 15.30, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 9.30 - 20.00, Σάββατο: 10.00 - 17.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Η πιο θεατρική βιβλιοθήκη του κόσμου, σχεδιασμένη από τον Κένγκο Κούμα

«Ένα δωμάτιο χωρίς βιβλία είναι ένα σώμα χωρίς ψυχή» είπε ο Κικέρων και η γρανιτένια όψη του Μουσείου Πολιτισμού Kadokawa του Τόκιο δεν προε...