ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Ομαδική έκθεση «See if you can fit it on the paper», στην γκαλερί UFAP

Με σκοπό την ανάδειξη καλλιτεχνών που δουλεύουν σε χαρτί και την οργάνωση εκθέσεων αφιερωμένων στο συγκεκριμένο εικαστικό μέσο, η νέα γκαλερί  UFAP (Unique Fine Arts Papers: Ζαν Μωρεάς 40) παρουσιάζει την ομαδική έκθεση «See if you can fit it on the paper», η οποία εγκαινιάζεται την Τρίτη 24 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ, και θα διαρκέσει έως τις 5 Δεκεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο.
Στην έκθεση αυτή, το χαρτί λειτουργεί σαν ενεργό στοιχείο του έργου στις περιπτώσεις των χάρτινων «εργόχειρων» του Σ. Ταυλαρίδη, των εύθραυστων «ρωγμών» («Crack») της Μ. Ευσταθίου, της σύνθεσης από περιτυλίγματα καραμέλας της Ε. Μπαχλιτζανάκη, των δισδιάστατων υλικοτεχνικών πλεγμάτων του Β. Γεροδήμου ή των αλλόκοτων κολάζ της Κ. Χρηστίδη.
Ο τίτλος της έκθεσης «See if you can fit it on the paper» προέρχεται από το κομμάτι «Paper» των Talking Heads (album: «Fear of Music», 1979) και συνιστά μια μεταφορά της εσωτερικής πάλης του καλλιτέχνη κατά τη δημιουργική διαδικασία, με τους στίχους να συνθέτουν έναν «στρόβιλο» από σελίδες ποικίλων ειδών (από αρχεία γραφειοκρατικού τύπου, τηλεφωνικούς καταλόγους, καλλιτεχνικά σημειωματάρια, προσχέδια), με κοινό παρονομαστή τη διαπερατότητα του χαρτιού στο φως («some rays pass through») και την αναγκαιότητά του σε όλες τις εκφάνσεις της σύγχρονης ζωής («hold on to that paper»).
Όπως αναφέρει η επιμελήτρια, στο κείμενο της έκθεσης: «Η ιστορία του χαρτιού χαράσσει μια παράλληλη τροχιά “συμβίωσης” με τα ηλεκτρονικά και, εν συνεχεία, τα ψηφιακά μέσα. Μια τροχιά που αφήνει το στίγμα της σε όλες τις εκδηλώσεις της καλλιτεχνικής δραστηριότητας, έτσι όπως η γραφή δημιουργεί ένα μονοπάτι από μελάνι επάνω στο φύλλο.

Οι καλλιτέχνες
Στην έκθεση, συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Κατερίνα Χρηστίδη, Βασίλης Γεροδήμος, Ειρήνη Μπαχλιτζανάκη, Χρήστος Γιαννόπουλος, Μαρία Ευσταθίου, Κορνήλιος Γραμμένος, Δημήτρης Τάταρης, Αντώνης Καπνίσης, Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, Στρατής Ταυλαρίδης, Κώστας Χριστόπουλος

Πληροφορίες

Γκαλερί UFAP (ισόγειος χώρος του καταστήματος Unique Fine Arts Papers): Ζαν Μωρεάς 40 - Αθήνα, τηλ.: 210 9018415. Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα και Τετάρτη: 10:00 - 15:00, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 10:00 - 20:00, Σάββατο: 11:00 - 15:00.

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes