ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Το αιώνιο παιχνίδι της «Λυσσασμένης γάτας» του Τενεσί Ουίλιαμς, στο θέατρο Θησείον

Το αιώνιο παιχνίδι του έρωτα και του θανάτου, της απελπισίας και της ελπίδας, της γονιμότητας και της στειρότητας, της φιλίας και της οικογένειας παίρνει φωτιά σε ένα από τα κορυφαία έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, τη «Λυσσασμένη γάτα» («Cat on a hot tin roof») του Τενεσί Ουίλιαμς.
Σε μετάφραση και σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη, το έργο, τρυφερό όσο και σκληρό, ρομαντικό όσο και ρεαλιστικό, παρουσιάζεται από την καλλιτεχνική εταιρία Μυθωδία, στο θέατρο Θησείον (Τουρναβίτου 7).
Μέσα από την ποιητικότητα της γραφής του, ο σπουδαίος Αμερικανός συγγραφέας εξετάζει σε βάθος τις διαπροσωπικές σχέσεις των ζευγαριών και καταδεικνύει πως, μόνο με την αποδοχή της προσωπικότητας του άλλου, μπορεί να διασωθεί ένας έρωτας, που ξεκίνησε από την ειλικρινή έλξη και των δύο.
Η Μάγκι. Ο Μπρικ. Ο Μπιγκ Ντάντι. Τρία πρόσωπα, που συνθέτουν ένα διαφορετικό τρίγωνο, οικογενειακό και ερωτικό, το τρίγωνο της «Λυσσασμένης γάτας». Σε μια πλούσια αγροικία, η οικογένεια Πόλιτ συγκεντρώνεται για τα 65α γενέθλια του Μπιγκ Ντάντι, ο οποίος αγνοεί ότι είναι βαριά άρρωστος. Κατά τη διάρκεια των εορτασμών, μια σειρά γεγονότων φέρνει στο φως το γιατί ο μικρός γιος, Μπρικ, δεν κάνει παιδιά με την πανέμορφη σύζυγό του, Μάγκι, κι έχει επιλέξει για μόνιμη συντροφιά του το ποτό. Ο μεγάλος γιος, Γκούπερ, ετοιμάζεται να γίνει για έκτη φορά πατέρας και ζητεί το μερίδιο της κληρονομιάς που θεωρεί ότι του αναλογεί. Οι ενδοοικογενειακές διαμάχες και, κυρίως, η σύγκρουση του Μπιγκ Ντάντι με τον Μπρικ θα αλλάξει τις ζωές όλων.
Ταυτότητα παράστασης
Μετάφραση - σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης, δραματολογική συνεργασία: Μαριλένα Παναγιωτοπούλου, κοστούμια: Βασιλική Σύρμα, σκηνικά: Έλλη Λιδωρικιώτη, πρωτότυπη μουσική, η οποία παίζεται ζωντανά από τους ηθοποιούς: Γιώργος Σιτώτης, φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα, βοηθός σκηνοθέτη: Εύα Οικονόμου - Βαμβακά, βοηθός παραγωγής: Έμμα Μαυρέλη, φωτογραφίες: Αγγελική Κοκκοβέ. Ερμηνεύουν: Μπιγκ Ντάντι: Νικήτας Τσακίρογλου, Μάγκι: Μαρία Κίτσου, Μπρικ: Ορέστης Τζιόβας, Μπιγκ Μάμα: Ελένη Κρίτα, Γκούπερ: Γεράσιμος Σκαφίδας, Μέη: Μπέτυ Αποστόλου, γιατρός Μπόου: Δημήτρης Ραφαέλος, αιδεσιμότατος Τούκερ - παιδί: Δημήτρης Σταματελόπουλος (τρομπέτα), υπηρέτρια Σάλυ - παιδί: Μαρία Νίκα (βιολί).

Πληροφορίες

Θέατρο Θησείον: Τουρναβίτου 7 - Θησείο, τηλ.: 210 3255444. Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά (με διάλειμμα 10 λεπτών). Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τέταρτη και Κυριακή: 19:00, Παρασκευή και Σάββατο: 21:15.

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes