ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Έκθεση: 70+1 χρόνια ΕΕΤΕ στην Πάτρα

"Με θυμάσαι;" - Αριστείδης Χρυσανθόπουλος
Το ΕΕΤΕ   σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Πατρέων διοργανώνει Έκθεση Εικαστικών Τεχνών των μελών του  που ζουν ή εργάζονται στους νομούς Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, συμπεριλαμβανομένων και των νησιών Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Ιθάκης και Λευκάδας.
Η έκθεση γίνεται με αφορμή τα  «70 +1 χρόνια ΕΕΤΕ».  

Στόχος  της έκθεσης είναι η  ανάδειξη του έργου του καλλιτεχνικού δυναμικού που ζει ή εργάζεται στη  Δυτική Ελλάδα και παράλληλα η οργάνωση των μελών του ΕΕΤΕ στην περιφέρεια, που θα δώσει ζωή και δύναμη στους αγώνες των εικαστικών για την προώθηση των σκοπών του :
•           Την ανάπτυξη των εικαστικών τεχνών και η ενίσχυση της κοινωνικής λειτουργίας της τέχνης, τη διασφάλιση του δικαιώματος της ελευθερίας της καλλιτεχνικής έκφρασης, την προαγωγή της καλλιτεχνικής δημιουργίας,
•           Τη στήριξη των εικαστικών καλλιτεχνών με την εξασφάλιση των προϋποθέσεων να πραγματοποιούν το έργο τους
•           Τη συμβολή προς την Πολιτεία για τη διαμόρφωση πολιτιστικής της πολιτικής.

Δυστυχώς,  όπως αναφέρει και η προκήρυξη της έκθεσης «η καπιταλιστική κρίση έχει επιδεινώσει τη ζωή των εργαζομένων. Η εξουσία παίρνει πίσω από τους εργαζόμενους αλλά και από τους καλλιτέχνες, ότι κατακτήθηκε με αγώνες και αίμα από τον περασμένο αιώνα μέχρι σήμερα
Η Τέχνη ολοένα και περισσότερο εμπορευματοποιείται, περιορίζεται ο κοινωνικός της ρόλος. Έχουμε  σχεδόν πάντα απέναντί μας όλα τα χρόνια ένα εχθρικό κράτος, που αντιμετωπίζει την τέχνη ως εμπόρευμα και τους καλλιτέχνες ως αναλώσιμους διασκεδαστές.
Σε αυτούς τους καιρούς οφείλουμε να πάρουμε θέση στις εξελίξεις και στη βαρβαρότητα που ζει ο λαός κι ο τόπος, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες».
Το ΕΕΤΕ για την έκθεση αυτή απευθύνθηκε σε όλα τα μέλη που ζουν ή εργάζονται στους νομούς Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, συμπεριλαμβανομένων και των νησιών Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Ιθάκης και Λευκάδας, χωρίς αποκλεισμούς.
 
"Είμαι εδώ για σένα", Αριστείδης Χρυσανθόπουλος, Ακουαρέλα, 29Χ29
Στην έκθεση συμμετέχουν οι εικαστικοί καλλιτέχνες μέλη του ΕΕΤΕ:
Ανδρουτσάκης Στάθης, Αργυράτος Ευθύμιος. Βανταράκη Χρυσάνθη, Βάος Αντώνης. Βασιλόπουλος Χαράλαμπος, Βούρτσης Δημήτριος, Γερολυμάτος Διονύσης, Γερούκη Αγγελική, Γεωργοπούλου Ελένη, Γιαννόπουλος Χριστόφορος, Γιαννούλη Χαρά, Γλένης Κώστας, Γούναρη Ελένη, Γώγου Ελένη, Δημητροπούλου Παναγιώτα, Ευαγγελάτος Κώστας, Ζαβέρδα Ελένη, Ζαφειρόπουλος Ιωάννης. Θειακός Λεό, Θεμιστοκλέους Ελοϊζος,  Θεοφανίδου-Τουλιάτου Κερασία, Θεριανός Σωτήρης, Κακουλίδη Ρούθ, Καλατζής Νικόλαος, Καλογηράτος Γεράσιμος, Καπατσούλια Ναταλία, Καραλή Βασιλική, Κατηφόρη Ελένη, Κονταξή Αντωνία, Κόρμπης Αλέξιος, Κοτρώτσος Ευάγγελος, Κουτσοσπύρου Μαρίνα, Κωνσταντίνου Πένυ, Λάμπρου Αστέριος, Λιμάρ Ελένη, Λόη Αγγελική, Λουκόπουλος Βασίλειος. Λυμπεράτος Ανδρέας, Μαρινοπούλου Μαρίζα, Μαρούδας Δημοσθένης, Μίχος Νικόλαος, Μπακατσέλος Αλέξανδρος, Μπακιρτζή Σοφία, Μπάρλος Χρήστος, Μπράττη Ειρήνη, Νεοφώτιστος Αθανάσιος, Νικολάου Παναγιώτα, Νικολοπούλου-Μαρινάκη Ελένη, Ντάτσικα Γιώτα, Ξενάκη Θάλεια, Όιμπακ Γιώργος, Παππάς Χρήστος, Παράσχη Γεωργία, Παύλου Δήμητρα. Πήττα Άννα, Πρέσσας Νικόλαος, Ραντόγιεβιτς Γκορντάνα, Ρεπάνης Ιωάννης, Ρόμπολας Ευάγγελος, Σαϊτη Χαρά, Σιδέρης Αθανάσιος, Σταθόπουλος Παναγιώτης. Στέμπαρι Ρόλαντ, Στεφανοπούλου Κωνσταντίνα, Συμβουλίδου Μίκα, Τομαρά Ανθή, Τσελεκίδη Βερονίκη Ελευθερία, Τσολάκος Διονύσιος, Τσολάκος Ιωάννης, Φερεντίνος Παναγιώτης, Φίλιου Ιωάννα, Φιλιππούση Βιργινία, Φραγκιά Γεωργία, Φωτοπούλου Μαρία, Χονδράλη Μαρία, Χουρμούζη Ελένη, Χρυσανθόπουλος Αριστείδης
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 23 Μαρτίου στις 7:30μμ  με την συμμετοχή του κουαρτέτου του Δημοτικού Ωδείου της Πάτρας

Στα πλαίσια της έκθεσης διοργανώνονται επίσης παράλληλες εκδηλώσεις, όπως προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ σχετικά για την Τέχνη καθώς και ημερίδες, των οποίων το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα.
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Πάτρα / Αγορά Αργύρη 
Διάρκεια έκθεσης:  23 Μάρτη – 26 Απρίλη 2016
Η έκθεση λειτουργεί:
- Δευτέρα έως Σάββατο 9:00πμ – 1:00μμ & 5:00μμ – 9:00μμ.
- Κυριακή: 10:00πμ – 2:00μμ
 Η είσοδος στην έκθεση και τις παράλληλες εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.


Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes