ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Η Ηρώ γεμίζει με έρωτα τις Τετάρτες στο Half Note

Με εκλεκτή συντροφιά και με τραγούδια που μιλούν για τον έρωτα, η ερμηνεύτρια Ηρώ, μετά από τρία χρόνια ταξιδιών και εμφανίσεων σε πόλεις της Ευρώπης κι έχοντας έναν δίσκο στις αποσκευές της, επιστρέφει στην Αθήνα για τρεις συναυλίες, με τίτλο «I’m a fool to want you», στο Half Note (Τριβωνιανού 17 - Μετς), τις Τετάρτες, 7, 14 και 21 Μαρτίου, στις 9.30 το βράδυ.
Το κλασικό πλέον τραγούδι «I’m a fool to want you» δίνει τον τίτλο σε μια συλλογή στιγμών, οι οποίες καταλήγουν σε μία «επιστροφή». Κάθε τραγούδι είναι κι ένα φωτογραφικό κλικ ή μια καρτ ποστάλ από τους σταθμούς αυτής της περιοδείας, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και τα τραγούδια που ηχογραφήθηκαν για τον δίσκο «Αρτίστα». Όπως συμβαίνει συνήθως με τα ταξίδια,  αφήνουν ένα αποτύπωμα μέσα μας με μία λέξη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αυτή η λέξη είναι «έρωτας».
Όμως, αυτή η επιστροφή είναι και μια γιορτή συναντήσεων. Γι’ αυτές τις εμφανίσεις, η Ηρώ, μαζί με την πιανίστα και παραγωγό ραδιοφώνου, Όλγα Λασκάρατου, η οποία επιμελήθηκε το πρόγραμμα, και με τον μουσικό Θανάση Κελεπούρη, υποδέχονται κάθε Τετάρτη και μία εκλεκτή καλεσμένη: τη Λένα Παπαληγούρα, τη Μαρία Παπαγεωργίου και τη Γιώτα Νέγκα, αντίστοιχα.
Μιλώντας για αυτές τις συναυλίες, η Ηρώ σημειώνει: «Όσο “λάθος” κι αν είναι οι “προβλέψεις”, όσο κι αν όλα δείχνουν δύσκολα και ακατανόητα, ο κόσμος αυτός έχει ένα “κομμάτι” που τον απογειώνει και θα τον κάνει πάντα μοναδικό και απίστευτα όμορφο: είναι ο “έρωτας”. Ο έρωτας όχι σαν πράξη, μα σαν αίσθημα. Σαν αυτό που δίνει τροφή στην ψυχή, που φτιάχνει όνειρα, που καταλύει τη δύναμη, μα και την αδυναμία. Ο έρωτας για τη ζωή για τη δημιουργία, ο έρωτας για τον σκοπό, για τον πόθο, για το χθες και για το αύριο. Ο έρωτας για τον εαυτό μας, αλλά και για όλους τους ανθρώπους που είχαμε ή δεν είχαμε... ο έρωτας σαν αναπόσπαστη συνύπαρξη της ζωής.
Όσο “χαζή” κι αν νιώθω για την επιμονή μου - για την εμμονή μου θα τολμούσα να πω - να αγαπάω τη μουσική, τίποτα δεν μπορεί να με κάνει να νιώθω πιο γεμάτη και πιο σίγουρη, πιο δυνατή και πιο εξαρτημένη παράλληλα από τις νότες, που ταξιδεύουν μέσα στην αιωνιότητα και περνούν αδιάβλητες και αδιάφθορες από τη μικρότητα και την ασημαντότητά μας. Αγαπάω τις ερμηνείες ανθρώπων που πόνεσαν, αγάπησαν, πόθησαν, εξαπατήθηκαν. Τους στίχους και την ποίηση που έγινε τραγούδι και εναρμονίστηκε με το σύμπαν για πάντα, τις συνθέσεις υπέροχων μουσικών. Γιατί η μουσική γι’ αυτό γεννήθηκε. Για να εναρμονιστούμε με το σύμπαν.
Σε αυτήν την ευκαιρία που μου δίνεται να τραγουδήσω, θέλω να πω όλα όσα ταξίδεψαν μαζί μου τρία χρόνια τώρα στην Ευρώπη, αλλά και όλα όσα ταξιδεύουν μέσα στα χρόνια από φωνές που “σημάδεψαν” την ψυχή μου και αποτυπώθηκαν στη δική μου φωνή. Είμαστε η συνέχεια ενός κόσμου που διαρκώς αλλάζει και μεταβάλλεται. Μέσα σε αυτήν τη διαρκή μεταβολή, ένιωσα την ανάγκη να επικοινωνήσω τη σκέψη μου με ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού, όπως τον αντιλαμβάνομαι εγώ».
Για τις καλεσμένες της σε αυτές τις συναυλίες, η Ηρώ αναφέρει: «Η Λένα Παπαληγούρα είναι ένα πρόσωπο που αγαπώ πολύ και που πιστεύω σε εκείνη. Της πρότεινα να βρεθούμε μαζί στη σκηνή του Half Note, γιατί υπάρχει, κάποιες φορές, μια χημεία και μια ανεξήγητη “κοινή σκέψη” που δεν λέγεται με λόγια, παρά μόνο την αισθάνεσαι. Η Μαρία Παπαγεωργίου, μια μουσικός με βαθύ βλέμμα στα πράγματα και “προσωπική εμπλοκή” στις ερμηνείες της - κάτι που την κάνει αληθινή και άμεση, με γοήτευσε πολύ, όταν την είδα να τραγουδάει. Κι έτσι, μου έκανε την τιμή να έρθει να πούμε μερικά τραγούδια μαζί. Η Γιώτα Νέγκα τιμά το live μου, αλλά και εμένα προσωπικά, με τις δυναμικές ερμηνείες της που εγχαράσσονται στην ακουστική μνήμη. Η Γιώτα έρχεται στη ζωή μου από παλιά και είναι για μένα μια υπέροχη σύνδεση με το παρελθόν και μια ανοιχτή μάτια προς το μέλλον. Ευχαριστώ και τις τρεις».
Πληροφορίες

Half Note Jazz Club: Τριβωνιανού 17, Μετς - Αθήνα, τηλ. κρατήσεων: 210 9213310. Τιμές εισιτηρίων: Α΄ ζώνη: 20 ευρώ, Β΄ ζώνη: 15 ευρώ, μπαρ: 10 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: καταστήματα: Media Markt, Seven Spots, Reload Stores, βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, ηλεκτρονικά: halfnote.gr και viva.gr.

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes