ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Έργα του ιδιοφυούς Πικάσο Βασιλικό Ανάκτορο του Μιλάνου

Το Μιλάνο, φιλοξενεί έως τις 17 Φεβρουαρίου έκθεση που παρουσιάζει έργα του Πάμπλο Πικάσο και πηγές έμπνευσής του από την αρχαιότητα.
Με τίτλο «Πικάσο, Μεταμορφώσεις», η έκθεση παραθέτει  έργα του μοναδικού καλλιτέχνη και την αρχαία τέχνη -κεραμικά, βάζα, αγάλματα, αναθηματικές πλάκες, στήλες- που τον ενέπνευσαν και τον επηρέασαν βαθιά.
Το Βασιλικό Ανάκτορο του Μιλάνου παρουσιάζει συνολικά σχεδόν 200 έργα και αντικείμενα, που προέρχονται από μεγάλα ευρωπαϊκά Μουσεία, όπως το Μουσείο Πικάσο στο Παρίσι.
Η έκθεση προσκαλεί τον θεατή να ανακαλύψει πώς ο Πικάσο, ο οποίος δεν σταμάτησε σε όλη τη ζωή του να αλλάζει συνεχώς στιλ, έμεινε πάντα βαθιά επηρεασμένος από την αρχαιότητα και τους χαρακτήρες των μυθολογικών της αφηγήσεων, με πρώτο από όλους τον Μινώταυρο.
Η έκθεση που διοργανώνεται σε έξι τμήματα, προτείνει επίσης ένα ταξίδι στη μυθολογία του φιλιού, κυρίως όπως την απεικονίζουν ο Ενγκρ, ο Ροντέν και ο Πικάσο.
Έκθεση αφιερωμένη στη γλυπτική του Πικάσο θα εγκαινιαστεί, επίσης, στις 24 Οκτωβρίου στη Ρώμη, στην Πινακοθήκη Μποργκέζε, με 56 έργα του Ισπανού καλλιτέχνη που έγιναν μεταξύ 1905 και 1964.
Follow me on Instagram
Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes