ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

Σε δημοπρασία ένα από τα πρώτα έργα του Banksy


Ένα έργο του Banksy, το οποίο δημιουργήθηκε κατά την πρώτη περίοδο του καλλιτέχνη στο εξωτερικό ενός φορτηγού αυτοκινήτου, θα δημοπρατηθεί από τον Οίκο Bonhams.  
Η τιμή του αναμένεται να κυμανθεί από 1,3 ως 2 εκατομμύρια δολάρια. Το «Turbo Zone Truck», δημιουργήθηκε από τον Banksy το 2000 και σε αυτό απεικονίζεται ένας άνδρας που καταστρέφει μία τηλεόραση με ένα σφυρί και μία σειρά φτερωτών πιθήκων.  
Το 1999, ο μυστηριώδης Βρετανός καλλιτέχνης προσκλήθηκε στη νότια Ισπανία για να ζωγραφίσει το φορτηγό της Volvo εν όψει ενός πάρτι που έγινε μέσα σε αποθήκη για τους εορτασμούς για τη νέα χιλιετία.   Κατά τη διάρκεια του πάρτι, ο Banksy δημιούργησε τα πρώτα στρώματα του έργου και μέσα σε λίγες εβδομάδες το ολοκλήρωσε.  
Τα χρόνια που ακολούθησαν, το συγκεκριμένο φορτηγό πήρε μέρος στο διεθνές τουρνουά του Turbozone Circus, που φημίζεται για τα θεάματα με τα πυροτεχνήματα που παρουσιάζει.   Ο Οίκος δημοπρασιών Bonhams διαθέτει το έργο στο πλαίσιο της Goodwood Revival Sale, της φετινής δημοπρασίας των οχημάτων που διεξάγει.

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes