ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Escaping South Festival στη Ρόδο

Το ξενοδοχείο Lindian Village διοργανώνει στη Ρόδο το πρώτο φεστιβάλ που τιμά την ιδιαίτερη κουλτούρα των Νότων του Κόσμου.
To Escaping South Festival είναι μια πρωτοβουλία και ενέργεια του ξενοδοχείου Lindian Village και στοχεύει στην ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων και των ξεχωριστών χαρακτηριστικών που ενώνουν και συνδέουν τις Νότιες περιοχές όλων των χωρών του κόσμου.
Η δομή του Φεστιβάλ αποτελείται από διήμερα εκδηλώσεων αφιερωμένα σε τρεις τιμώμενους νότους διαφορετικών χωρών. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν γαστρονομία -φαγητό και ποτό- και τέχνες δηλαδή εικαστικά και μουσικά, θεατρικά δρώμενα, σόου και happenings. Το πολιτιστικό κομμάτι του φεστιβάλ, επιμελείται και διοργανώνει η πλατφόρμα πολιτιστικών δράσεων #Rest@rt Contemporary Art Platform.
Με άξονα τη γαστρονομία και την τέχνη σε όλες της τις εκφράσεις, το φεστιβάλ φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν παγκόσμιο πρεσβευτή των πολιτισμών του Νότου.
Το πρώτο Escaping South Festival ξεκινά τον Οκτώβριο του 2018 (7-14/10), θα διαρκέσει μια εβδομάδα, και στοχεύει στην ετήσια θεσμοθέτηση του. Όλες οι εκδηλώσεις θα γίνονται στους χώρους του ξενοδοχείου Lindian Village.
Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα παρουσιαστούν στο Escaping South Festival, εντάσσονται στο πλαίσιο της πλατφόρμας #Rest@rt, τη μοναδική αναγνωρισμένη δράση που εξειδικεύεται στην ανάπτυξη του Πολιτιστικού Τουρισμού της χώρας και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.
Για την πρώτη διοργάνωση του Escaping South Festival, οι τιμώμενες χώρες είναι η Ελλάδα, η Ιταλία και η Γαλλία.
Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων περιλαμβάνει:
Ιούνιος-Οκτώβριος: Ο εικαστικός Φίλιππος Τσιτσόπουλος, δημιούργησε ειδικά για το Φεστιβάλ ένα ψηφιακό έργο με τη μορφή του video- art το οποίο θα προβάλεται στις οθόνες των δωματίων του ξενοδοχείου.
Αύγουστος-Οκτώβριος: Έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Το Φώς της Ελλάδας» σε επιμέλεια της διακεκριμένης Ιστορικού Τέχνης Dr. Ντόρα Ρογκάν. Στην έκθεση που θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις αρχές Αυγούστου συμμετέχουν με έργα τους οι εικαστικοί Χρύσα Βέργη, Πόλυ Κάνιστρα, Δημήτρης Κούκος, Μιχάλης Μαδένης, Καίτη Μαυρομάτη, Χρήστος Παλατζάς, Νίκος- Γιώργος Παπουτσίδης, Ελένη Παυλοπούλου, Βαγγέλης Ρήνας.
Αύγουστος-Οκτώβριος: Έκθεση κεραμικών πιάτων από τη συλλογή Ίκαρος.
Οκτώβριος: Εκπροσωπώντας το Νότο της Ιταλίας, το συγκρότημα Encardia θα παραθέσει μουσικοχορευτική συναυλία στην κεντρική πισίνα του ξενοδοχείου.
Οκτώβριος: Η Γαλλία, παρουσιάζει την κινηματογραφική της παράδοση μέσα από το φεστιβάλ ταινιών Μεσογειακού Κινηματογράφου του Μονπελιέ “Cinemed”. Στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του ξενοδοχείου, θα προβληθεί η ταινία “Manuel” του D. Albertini που απέσπασε  το Antigone Award της Περιφέρειας του Μονπελιέ το 2017.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ είναι ελεύθερη για το όλο το κοινό του νησιού, ενώ οι 60 προσκεκλημένοι δημοσιογράφοι και bloggers από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα καλύψουν τις δράσεις.

Lindian Village, Lardos Beach 85 109 Rhodes Greece
T: +30 22440 34900, info@lindianvillage.gr, www.lindianvillage.gr

https://www.facebook.com/restartcontemporary/

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes