ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Λαγού, στην γκαλερί Ζουμπουλάκη

Η τελευταία ενότητα των ζωγραφικών του έργων, συνθέτει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του εικαστικού Νίκου Λαγού, με τίτλο «Εσωστρέφεια», η οποία παρουσιάζεται στην γκαλερί Ζουμπουλάκη (πλ. Κολωνακίου 20), και θα διαρκέσει έως τις 10 Μαρτίου.

Σε κείμενό του στον κατάλογο της έκθεσης, ο ιστορικός τέχνης Γιάννης Μπόλης σημειώνει: «Σ’ ένα απόλυτα προσωπικό ύφος, ο Νίκος Λαγός επεξεργάζεται ένα σώμα εικονιστικών αναφορών, τις οποίες ενσωματώνει, συνδυάζει και μετασχηματίζει σε έργα ευφάνταστα και πρωτότυπα, οργανώνοντας το ζωγραφικό πεδίο των αφηγήσεών του. Μέσα από την έντονη χρωματικότητα ή τη σχεδόν μονοχρωματική απόδοση, τη σχηματοποίηση και την απλοποίηση, οι συνθέσεις του παραπέμπουν, άμεσα και συνειδητά, σε παιδικές ζωγραφιές ή γκράφιτι.

Ο χώρος τους, τις πιο πολλές φορές, παρουσιάζεται ασφυκτικά “κατοικημένος”, δίνοντας την αίσθηση μιας ιδιότυπης κατάστικτης επιφάνειας, ενός μεταμοντέρνου χειρόγραφου κώδικα ή ενός οπτικού γρίφου, μιας σημειωτικής γραφής, όπου η σύνδεση ανάμεσα στα σημαίνοντα και τα σημαινόμενα, τη φυσική παρουσία και τη νοητική κατασκευή, κυριαρχεί.

Με εξαιρετική αντίληψη ρυθμού, ισορροπίας και δομής, μορφές, σύμβολα, λέξεις, γράμματα, προτάσεις και γλωσσικά παιχνίδια, συνωθούνται και συμβιώνουν σε μια άρρηκτη και διαδραστική σχέση μεταξύ τους, χαρτογραφώντας λαβυρινθώδεις μικρόκοσμους και κατευθύνοντας στα όρια μιας εντύπωσης, δυνατής και αυθόρμητης.

Χωρίς να στερούνται ανατρεπτικού πνεύματος και καταλυτικού χιούμορ, οι συνθέσεις του Νίκου Λαγού αποκαλύπτουν και εικονοποιούν τις εσωστρεφείς διαδρομές του, αντανακλούν έναν εσωτερικό τρόπο βίωσης και μετάπλασης της πραγματικότητας, έναν ιδιαίτερο ψυχισμό, συστήνουν μια εναλλακτική, άκρως ενδιαφέρουσα, πρόσληψη της ζωής, των βεβαιοτήτων, των αντιφάσεων και των ανατροπών της».  

Πληροφορίες

Γκαλερί Ζουμπουλάκη: πλ. Κολωνακίου 20 - Αθήνα, τηλ.: 210 3608278. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 11.00 -15.00 και 17.00 - 20.00, Τετάρτη: 11.00 - 15.00, Σάββατο: 11.00 - 14.00, Κυριακή και Δευτέρα: κλειστά.

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes