Η αναβιώση του χαμένου χρόνου μέσα από τη ζωγραφική του Χρήστου Παλλαντζά

Μετά από 10 χρόνια αδιάκοπης καλλιτεχνικής δημιουργίας και σημαντικών εκθέσεων στο εξωτερικό, ο καταξιωμένος ζωγράφος Χρήστος Παλλαντζάς επέστρεψε από τις 18 Φεβρουαρίου δυναμικά στην Αθήνα, παρουσιάζοντας τη νέα του έκθεση με τίτλο «ει ης ώδε» (εάν ήσουν εδώ) στην Γκαλερί Ευριπίδη.
Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη παρουσίαση του έργου του καλλιτέχνη τα τελευταία χρόνια, μια περίοδος που είναι αναμφισβήτητα η πιο ώριμη και δημιουργική στην πολυετή πορεία του.
Η ζωγραφική του Χρήστου Παλλαντζά διακρίνεται για τη στέρεα τεχνική της, το σχέδιο που ακουμπάει στις αξίες της ζωγραφικής και τις δυνατές χρωματικές φόρμες, οι οποίες καθορίζουν τον χώρο και τον χρόνο, συνδέοντας τον μύθο με την πραγματικότητα, αναζητώντας την αλήθεια ενάντια στα στερεότυπα. Ο καλλιτέχνης προσβλέπει στη γαλήνη και την ηρεμία της ψυχής μέσα από την αναβίωση του χαμένου χρόνου. Ο χρόνος έχει παγώσει και το ανθρώπινο σώμα σε πρώτο πλάνο, χωρίς τις δεσμεύσεις των κοινωνικών συμβάσεων, αναζητά την κάθαρση. Οι πρωταγωνιστές των έργων πρόσωπα οικεία. Καθένα έχει την ιστορία του, η οποία ερμηνεύεται πάνω στον καμβά, πλάθοντας τη δική του αλήθεια κόντρα στη λογική της γοητείας και του αναμενόμενου.
Γκαλερί Ευριπίδη: Ηρακλείτου 10 και Σκουφά Κολωνάκι. Διάρκεια έκθεσης έως τις 26 Μαρτίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια

«Tom & Jerry»: Ορκισμένοι εχθροί στην κορυφή του αμερικανικού box office

Οι ορκισμένοι εχθροί Τομ και Τζέρι εξακολουθούν να κάνουν πρωτιές, βάζοντας φωτιές στα ταμεία των κινηματογράφων. Η νέα ταινία της Warner «...