ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Η ομαδική εικαστική έκθεση του OpenArtCodeGroup

Σε μια λαμπερή βραδιά με άρωμα από το παγκοσμίου φήμης Καρναβάλι της Βενετίας, εγκαινιάστηκε στο ιστορικό Palazzo Cavalli Franchetti η ομαδική εικαστική έκθεση του OpenArtCodeGroup στην οποία συμμετέχουν, ανάμεσα σε 48 εικαστικούς από όλον τον κόσμο, 10 Έλληνες σημαντικοί, σύγχρονοι εικαστικοί.
Στα εγκαίνια παρευρέθηκε ο Έλληνας Πρόξενος της Βενετίας κος Συμεών Λιναρδάκης, ενώ από την πλευρά της Ιστορικού Τέχνης κας Έμμυς Βαρουξάκη το σύνθημα που κυριάρχησε σχετικά με την Ελληνική συμμετοχή, την οποία κι επιμελήθηκε σε στενή συνεργασία με τον κο Vitto Abba, επιμελητή της έκθεσης, ήταν "SEMPRE LA GRECIA", διότι, όπως σημειώνει η ίδια:

"Η έκθεση αυτή γίνεται για να επιβεβαιώσει την πολιτιστική όσμωση μεταξύ Ελλάδας - Βενετίας και τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ δύο αμφιθαλών πολιτισμών μέσω της βυζαντινής και νεώτερης παράδοσης. Η μέχρι σήμερα ύπαρξη της Ελληνικής κοινότητας Βενετίας στην περιοχή του San Zaccaria, ο ναός του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων , το Βυζαντινό Ινστιτούτο και το Ελληνικό Προξενείο παραμένουν ως σήμερα μάρτυρες της ματιάς της Βενετίας προς τις πόρτες της Ανατολής".

Οι Έλληνες εικαστικοί που συμμετέχουν είναι:
Ανδρέας Δεβετζής // Μίνα Κορδαλή // Νίκη Μιχαηλίδου // Δήμητρα Μουτζούρη // Μαρία Μουριάδου // Φωτεινή Οθωναίου // Άσπα Παπαλεξανδρή // Κατερίνα Σωρούλα // Παντελής Χανδρής // Γιάννης Ψυχοπαίδης

Η επιμέλεια της έκθεσης είναι του κου Vito Abba και διοργανώνεται από το Studio Abba σε συνεργασία με την κα Έμμυ Βαρουξάκη και τον κο Youngsook Park. Η έκθεση συνοδεύεται από πολυτελή κατάλογο τυπωμένο στη Φλωρεντία.

Πληροφορίες για την έκθεση μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: http://venice.openartcode.com/
Επικοινωνία (Ελλάδα): Δημήτρης Λαζάρου

Τοποθεσία: Palazzo Cavalli Franchetti, Campo Santo Stefano, San Marco 2847, Venice
Εγκαίνια: Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00
Διάρκεια Έκθεσης: 5 - 20 Φεβρουαρίου 2016
Ώρες λειτουργίας: 11:00 - 19:00

Είσοδος Ελεύθερη

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes