ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Ακριβής ρεαλισμός ανάμεσα στο όνειρο και το αίνιγμα του Νίκου Αγγελίδη

Έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Αγγελίδη, στη γκαλερί Σκουφά
Με την ακρίβεια του ρεαλισμού του και την αφηγηματική διάσταση των εικόνων του, που κινούνται ανάμεσα στο όνειρο και το αίνιγμα, ο εικαστικός Νίκος Αγγελίδης παρουσιάζει την ατομική του έκθεση ζωγραφικής, η οποία εγκαινιάζεται στη γκαλερί Σκουφά, την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, στις 7.30 το απόγευμα.
Σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ελισάβετ Πλέσσα, η έκθεση, η οποία συνοδεύεται από πλήρως εικονογραφημένο δίγλωσσο (ελληνικά - αγγλικά) κατάλογο και θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 7 Μαρτίου, περιλαμβάνει 28 ζωγραφικά έργα (ελαιογραφίες και έργα σε χαρτί), καθώς και μία κατασκευή, όλα δημιουργήματα της τελευταίας τριετίας.
Αργά και εξονυχιστικά
Τοπία με ξεχασμένα παιδικά παιχνίδια, υπερμεγέθη φρούτα που κατοικούν ένα σπίτι που δεν τα χωρά, τρίκυκλα πουλιά - παιχνίδια που κομίζουν νυχτερινά δώρα σε σπίτια - κουκλόσπιτα, ηγεμονικά πουλιά που φορούν περίτεχνες ανθρώπινες πανοπλίες.
Η παραμικρή σπιθαμή της ζωγραφικής επιφάνειας είναι σφιχτοδεμένη, με πινελιές που μοιάζουν χαραγμένες. Γι’ αυτό και τα σχέδια ή τα προσχέδια των ελαιογραφιών του Νίκου Αγγελίδη είναι δουλεμένα με την ίδια ακριβώς εμμονή στη λεπτομέρεια. Τα έργα του αποτελούν τον προνομιακό χώρο ενός ρεαλισμού, που έχει επιτευχθεί αργά και εξονυχιστικά και που αψηφά κάθε νόμο γραμμικής ή ατμοσφαιρικής προοπτικής.

Πληροφορίες

Γκαλερί Σκουφά: Σκουφά 4 - Κολωνάκι, τηλ.: 210 3643025 και 210 3603541. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο: 10:00 - 15:30, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 10:00 - 15:30 και 17:30 - 21:00.

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes