ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Άγνωστες ιστορίες ηγεσίας από έναν ανώνυμο βασιλιά

«The nameless king»: το πρώτο βιβλίο του Αρτέμη Μυρόπουλου
Με έμπνευση από κορυφαία γεγονότα που ξεκινούν από την αρχαία Ελλάδα και φτάνουν μέχρι τη σύγχρονη εποχή, ο διευθύνων σύμβουλος της Linkage Greece, Αρτέμης Μυρόπουλος, υπογράφει το πρώτο του βιβλίο, με τίτλο «The nameless king», το οποίο αφηγείται μοναδικές ανέκδοτες ιστορίες ηγεσίας.
Μέσα από 15 τεκμηριωμένα, ελάχιστα γνωστά, ιστορικά γεγονότα της αρχαίας μας ιστορίας, ο Αρτέμης Μυρόπουλος μετουσιώνει τις αξίες σημαντικών περιστατικών και προσωπικοτήτων, που στιγμάτισαν την ιστορία και καθόρισαν το μέλλον του πολιτισμού παγκοσμίως, συνδέοντάς τα με το σύγχρονο εταιρικό περιβάλλον και τη σύγχρονη διανόηση σε θέματα management και ηγεσίας. Το βιβλίο αποτελείται από 15 σύντομες και ευκολοδιάβαστες ιστορίες, σε 128 σελίδες, και είναι πλούσια εικονογραφημένο από δυο νέους καλλιτέχνες, τον Βασίλη Ευδοκία και τον Έννιο Γιώγο.
Το βιβλίο «The nameless king» πραγματεύεται συμπεριφορές, όπως η αλαζονεία, η πειθαρχία, η επιμονή, η κριτική, η επίλυση προβλημάτων, η εμπιστοσύνη και η αδικία, με τρόπο που τις κάνει να αποκτούν μια συναρπαστική προοπτική μέσω της αφήγησης. Προσεγγίζοντας με σεβασμό την ιστορία και μένοντας πιστός σε αληθινά γεγονότα, ο συγγραφέας δημιουργεί ένα μοναδικό μάθημα ηγεσίας, που θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για κάθε αναγνώστη.
Πόσοι γνωρίζουν ότι ολόκληρος ο αθηναϊκός στρατός αναγκάστηκε να τρέξει τον Μαραθώνιο ή ότι μία αλόγιστη υπόθεση ενός ιστορικού αδίκησε και στέρησε τη δόξα από μία ομάδα βετεράνων του πολέμου, των οποίων η ιστορία είναι, ίσως, πιο συναρπαστική από αυτή των Σπαρτιατών στις Θερμοπύλες; Οι περισσότεροι έχουμε δει τον Λεωνίδα να κλωτσάει τους Πέρσες αγγελιοφόρους σε ένα πηγάδι, φωνάζοντας «Αυτή είναι η Σπάρτη», στην ταινία «300». Τι συνέβη, όμως, στη συνέχεια; Ποια είναι η σχέση ανάμεσα στον Steve Jobs της Apple και τη Σπάρτη ή του Μεγάλου Αλεξάνδρου με τα Starbucks του Howard Shultz;
Με τη βοήθεια της Αμερικανικής Σχολής Κλασσικών Σπουδών (American School of Classical Studies), ο Αρτέμης Μυρόπουλος παρακολούθησε ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, συμμετείχε σε ανασκαφές και συζητήσεις με αρχαιολόγους και ιστορικούς, συνθέτοντας μοναδικές ιστορίες που αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες ενός σύγχρονου ηγέτη.
Το βιβλίο, το οποίο εκδίδεται με την υποστήριξη της Linkage Greece, προλογίζει ο πρόεδρος της Linkage Inc., Phil Harkins, ενώ το έχουν οπισθογραφήσει κορυφαίοι ηγέτες παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων ο guru του coaching, Marshall Goldsmith και ο διεθνώς αναγνωρισμένος ομιλητής Nando Parrado, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το “The nameless king” επικεντρώνεται στη σημασία της ηγεσίας στο πέρασμα των αιώνων και στο πώς προέκυψαν οι σπουδαιότεροι ηγέτες κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες».
Ο Αρτέμης Μυρόπουλος έχει κάνει καριέρα σε ανώτερες διοικητικές θέσεις πολυεθνικών επιχειρήσεων. Ως partner της Response International, ανέλαβε την επέκταση της εταιρίας στη ΝΑ Ευρώπη, εγκαθίδρυσε και υποστήριξε τα γραφεία HR Development σε Ρουμανία, Βουλγαρία και Σερβία, υπήρξε ένας από τους ιδρυτές του Ελληνικού Ινστιτούτου Εξυπηρέτησης Πελατών και είναι πρόεδρος του AMCHAM Leadership Committee. Από το 2008, είναι συνιδιοκτήτης, μαζί με τον Δημήτρη Παπανικητόπουλο, της Linkage Greece, της κορυφαίας εταιρείας Leadership Development για ανώτερα και μεσαία στελέχη επιχειρήσεων στην Ελλάδα.


Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes