ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Ο Μοχέντ Αλτράντ στην Αθήνα στην παρουσίαση του βιβλίου του «Μπανταουί, ένα παιδί από την έρημο» από τις εκδόσεις Καλέντη

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς επιχειρηματικής κοινότητας, o Μοχέντ Αλτράντ, Γάλλος συριακής καταγωγής, έρχεται στην Αθήνα με την ιδιότητα του συγγραφέα για να παρευρεθεί στην παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου του «Μπανταουί, ένα παιδί από την έρημο», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλέντη.
Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο Μαρούσι.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας του, ο κ. Δημοσθένης Δαββέτας, Καθηγητής Φιλοσοφίας της Τέχνης, συγγραφέας και εικαστικός, ο κ. Νικόλαος Κούκης, φιλόλογος -ιστορικός, ο κ. Ιωάννης Σκάλκος, δημοσιογράφος, και η κ. Κέλλυ Ιωαννίδου-Καλέντη, εκδότρια.
Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του βιβλίου κατά τη διάρκεια της παρουσίασης θα διατεθεί για την ενίσχυση του «Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο - ΕΛΠΙΔΑ».
O Μοχέντ Αλτράντ αποτελεί ένα από τα πιο λαμπρά παραδείγματα ανθρώπων ταπεινής καταγωγής, που μέσα από τεράστιες δυσκολίες κατάφεραν να φτάσουν πολύ ψηλά.

Γεννημένος στη μέση της ερήμου, σε μια σκηνή Βεδουίνων, πριν από περίπου 67 χρόνια -δεν υπάρχει επίσημο έγγραφο με καταγεγραμμένη την ημερομηνία γέννησής του- και προορισμένος από την οικογένειά του να γίνει βοσκός, ο Μοχέντ Αλτράντ, πάμπτωχος και ενάντια στις τοπικές και οικογενειακές προκαταλήψεις, κατάφερε να συγκαταλέγεται σήμερα στη λίστα δισεκατομμυριούχων του Forbes, έχει τιμηθεί το 2015 με το βραβείο «World Entrepreneur of the Year» (του καλύτερου επιχειρηματία της χρονιάς), και επίσης με το Μετάλλιο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας το 2005.
Ο επιχειρηματικός του όμιλος -Altrad Group, που δραστηριοποιείται στον τομέα της βιομηχανίας οικοδομικών μηχανημάτων και υλικών, απασχολεί χιλιάδες υπαλλήλους, έχει έδρα το Montpellier στη Γαλλία, παρουσία σε πάνω από 100 χώρες και επηρεάζει την οικονομική ζωή σχεδόν μισού εκατομμυρίου ανθρώπων. Παράλληλα, ο Αλτράντ είναι ο μεγαλύτερος χορηγός της εθνικής ομάδας ράγκμπι της Γαλλίας αλλά και ένας συγγραφέας με πολλά εύσημα. Έχει γράψει έως τώρα τρία βιβλία με αυτοβιογραφικά στοιχεία, που τα επαίνεσαν οι κριτικοί και τα  αγάπησε το αναγνωστικό κοινό, καθώς και πολλά δοκίμια.
Το μυθιστόρημά του «Μπανταουί, ένα παιδί από την έρημο», που τιμήθηκε με το βραβείο PlumAdely (2003), κυκλοφόρησε φέτος στη χώρα μας από τις Εκδόσεις Καλέντη, σε μετάφραση της Τίνας Πλυτά και έχει βραβευτεί με το Βραβείο Καλύτερης Μετάφρασης 2018 από την Ελληνική Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας (Ε.Ε.Μ.Λ.). Το βιβλίο βασίζεται στις εμπειρίες ενηλικίωσης του ίδιου του συγγραφέα, αποτελεί όμως και ένα θαυμάσιο λογοτεχνικό κείμενο, γεμάτο ευαισθησία και σοφία ζωής, που στη Γαλλία και την Αγγλία προτείνεται ως ανάγνωσμα στα σχολεία.
Ο Αλτράντ, άνθρωπος χαμηλών τόνων,   επανειλημμένα έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις του: «Η πιο μεγάλη περηφάνια μου είναι να βλέπω το βιβλίο μου να μελετάται από τους μαθητές στα σχολεία. Κι έπειτα, είναι η λάμψη στα μάτια των παιδιών, όταν τους εξηγώ πόσο εκπληκτική μηχανή επιτυχίας είναι το σχολείο».
Το μήνυμα που στέλνει μέσα από τα βιβλία του είναι: «Ένας άνθρωπος μπορεί να φτάσει ψηλά, όποια κι αν είναι η καταγωγή του!».
Στα επτά του χρόνια, ο Μοχέντ Αλτράντ, ορφανός από μητέρα και εγκαταλειμμένος από τον πατέρα του, αλλά διψασμένος για μάθηση και γνώση, διένυε ξυπόλητος καθημερινά χιλιόμετρα μέσα στην έρημο για να πάει σχολείο. Τελικά, μέσα από δύσβατους δρόμους κατάφερε να φτάσει στο Montpellier, χάρη σε μια υποτροφία της συριακής κυβέρνησης για σπουδές μηχανικού. Μόλις δεκαεπτά χρονών, χωρίς να γνωρίζει γαλλικά, άγνωστος μεταξύ αγνώστων και με ελάχιστα χρήματα, ξεκίνησε το ταξίδι του στην Ευρώπη. Αφού πήρε το πτυχίο του μηχανικού συνέχισε τις σπουδές του και πήρε το διδακτορικό του στην επιστήμη των υπολογιστών.

Πληροφορίες: info@kalendis.gr , τηλ.210-9638790.

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes