Διήμερο Φεστιβάλ για την ισότητα στον πολιτισμό και τις τέχνες

Με κύριο άξονα την ισότητα και την συμπερίληψη στον πολιτισμό και τις τέχνες, το «All Souls Festival» έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Τετάρτη 1 και Πέμπτη 2 Αυγούστου, στη σχολή χορού Κινητήρας (Ερεχθείου 22, Αθήνα).
Το Φεστιβάλ στοχεύει να εξασφαλίσει στα άτομα με αναπηρία ίδιες ευκαιρίες προβολής της τέχνης τους, καθώς και δυνατότητες προσβασιμότητας. Επιθυμεί, επίσης, να φέρει σε επαφή διαφορετικούς καλλιτέχνες, με ή χωρίς αναπηρία, και να δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για το χτίσιμο μιας δυνατής και ποικιλόμορφης κοινότητας.
Βασικό ζητούμενο είναι ο διάλογος μεταξύ των τεχνών, των δημιουργών τους και των θεατών, οι οποίοι παραμένουν πάντα ενεργοί, και λαμβάνουν συνεχώς ερεθίσματα που αποτελούν πηγές έμπνευσης σε καλλιτεχνικό όσο και σε ηθικό επίπεδο.
Οι καλλιτέχνες του φετινού «All Souls Festival» είναι η ομάδα Δαγίπολη, η Exis Dance Company, η Ειρήνη Κουρούβανη, και η Βιβή Χριστοδουλοπούλου.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Τρεις παραστάσεις χορού και θεάτρου -οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από διαφορετικούς καλλιτέχνες και θα αποδείξουν τις απεριόριστες ευκαιρίες και δυνατότητες της αναπηρίας στις παραστατικές τέχνες-, και τρία σεμινάρια, για εφήβους και ενήλικες τα οποία θα επικεντρωθούν στη δημιουργική διαδικασία, τις θεραπευτικές πτυχές των παραστατικών τεχνών και την εξοικείωση με την αναπηρία.

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις του Φεστιβάλ είναι με ελεύθερη συνεισφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Βρέθηκε το κλεμμένο αντίγραφο «Salvator Mundi» του Ντα Βίντσι

Αντίγραφο του έργου «Salvator Mundi» του 16ου αιώνα από το εργαστήριο του Λεονάρντο ντα Βίντσι, το οποίο μετράει περισσότερα από 500 χρόνια ...