ΝΙ όπως New Irrationalism: Έκθεση στην Πινακοθήκη Βογιατζόγλου

Η Πινακοθήκη Βογιατζόγλου με ιδιαίτερη χαρά, οργάνωσε και παρουσιάζει την έκθεση «ΝΙ όπως New Irrationalism», στην πρώτη συνάντηση της ομάδας ΝΙ με το φιλότεχνο κοινό, σε επιμέλεια Χρίστου Χριστοφή.
ΝΙ (New Irrationalism) εκφράζει έναν νέο τρόπο εικαστικής σκέψης, όπου παύουν να ισχύουν τα αυτονόητα. Το εικαστικό προϊόν, το έργο, είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και η ταυτότητα των δημιουργών μυστική.
Η ομάδα ΝΙ δημιουργήθηκε πριν από τρία χρόνια ως εργαστήριο εικαστικών πειραματισμών και παραμένει ανοιχτή για νέα μέλη. Βρήκε στέγη στο φιλόξενο Κτίριο 1 της Πινακοθήκης Βογιατζόγλου και η έκθεση αυτή αποτελεί την πρώτη παρουσίαση έργων τους.
Ο ΝΙ, όπως το «ν», το ομόηχό του αλγεβρικό σύμβολο της νιοστής δύναμης, προσδιορίζει τον καθένα, τον οποιονδήποτε, αλλά και όλους.
Ο ΝΙ είναι πολλοί. Αυτοσαρκάζονται ως οι Ιππότες του Niiiiiiiiiiiiiii των Μόντι Πάιθονς. Οι ίδιοι περιγράφουν τη δράση τους: Πειραματιζόμαστε σε καιρούς ατομικισμού και μοναχικότητας για μια νέα ομαδικότητα, για τη δυνατότητα δημιουργίας κοινών οραμάτων. Προκαλούμε την φαντασία. Αλλάζουμε χώρους, αλλάζουμε τρόπους και συνήθειες. Ξεβολευόμαστε. Λέμε ζωγραφικά άλλα απ’ αυτά που ξέραμε ο καθένας μόνος του να λέει. Προσπαθούμε να μην είμαστε βαρετοί, να μην είμαστε μοναχικοί, να γελάμε. Να ζωγραφίζουμε με χιούμορ, να το γιορτάζουμε.
Η έκθεση περιλαμβάνει δύο θεματικές ενότητες έργων. Έργα με έντονο πολιτικό σχολιασμό και έργα με αναφορές στην ιστορία της τέχνης. Κοινό χαρακτηριστικό το χιούμορ.
Ο ΝΙ έχει σίγουρα κέφια!

Ταυτότητα Εκδήλωσης
Ημερομηνία:Από: 22/01/2018 Εως: 17/02/2018
Εγκαίνια: 22 Ιανουαρίου 2018, 20.00
Πέμ.-Παρ. 11.00-19.00
Σάβ. 11.00-15.00
Ξεναγήσεις: Σάβ. 20/1, 27/1 και 10/2, στις 12.30
Τοποθεσία: Πινακοθήκη Βογιατζόγλου, Ελ. Βενιζέλου 63, Ν. Ιωνία
Eισιτήρια: Είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες / Κρατήσεις:


Δεν υπάρχουν σχόλια

«Το φιλί» του Ηλία Παπαηλιάκη στην πλατεία Αυδή

Η Αθήνα συνιστά τον πυρήνα των δράσεων του Ιδρύματος Ωνάση: ο συνδυασμός πόλης και πολιτισμού, ο πολίτης ως δημιουργός και ο δημιουργός ως π...