ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Η Μιλένας Δημητροκάλλη παρουσιάζει τα νέα της έργα

12 Μαΐου - 04 Ιουνίου 2016
Εγκαινιάζεται την Πέμπτη 12 Μαϊου και ώρα 19.30 στην αίθουσαΠερί Τεχνών Καρτέρης η ατομική έκθεση της Μιλένας Δημητροκάλλη με τίτλο «Χάος και Αρμονία». Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα μεγάλων, μεσαίων και μικρών διαστάσεων δουλεμένα με ακρυλικά σε καμβά.
«Αντισυμβατική στη διαπραγμάτευση των θεμάτων της, η Μιλένα Δημητροκάλλη αφουγκράζεται το χάος και την αρμονία –στοιχεία που ενυπάρνουν στη φύση- και τα μεταφράζει σε έντονα συναισθήματα.

Αυτό που θέλει είναι να αναδείξει την αλληλεπίδραση του χάους και της αρμονίας στον συναισθηματικό μας κόσμο και να εξηγήσει πως αυτή συμβάλλει στη δημιουργία αφηρημένων μορφών και σχημάτων που εκφράζουν την ομορφιά και την αλήθεια της. Οδηγός στη διαδικασία αυτή είναι η αυτογνωσία, μια δύσκολη αλλά δημιουργική και απαραίτητη προϋπόθεση για την βαθύτερη γνώση των συναισθημάτων μας που άλλοτε μας καθοδηγούν και άλλοτε μας παραπλανούν. Η ενότητα των έργων δεν πρέπει να ιδωθεί ως σύνολο μιας και το κάθε έργο είναι αυτόνομο. Αυτό προκύπτει από τους τίτλους που δίνει η ζωγράφος αλλά και από τα διαφορετικά συναισθήματα που θέλει να περιγράψει.»

Λίγα λόγια για την Μιλένα Δημητροκάλλη:
Γεννήθηκε το 1971. Σπούδασε οικονομικά στο Λονδίνο και ολοκλήρωσε μαθήματα Σχεδίου και Ζωγραφικής στην Αθήνα. Από το 2011 ασχολείται συστηματικά με τη ζωγραφική. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε πολλές γκαλερί στη Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2013 απέσπασε το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό τέχνης Mitteleuropa Prix International Art Prize.


Έργα της ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Website: peri-technon

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes