ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Δημιουργική «Έκλειψη» από την 7η Μπιενάλε της Αθήνας

Μια δημιουργική έκλειψη θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε σε λίγου μήνες στην Αθήνα. Η Μπιενάλε της Αθήνας προετοιμάζει για το φθινόπωρο την 7η διοργάνωσή της, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση. Με τίτλο «Eclipse» (Έκλειψη) επιστρατεύει 100 καλλιτέχνες από τη Βόρεια και Νότια Αμερική, την Καραϊβική, την Αφρική και την Ευρώπη, να ανιχνεύσουν με εικαστικά μέσα το μεταίχμιο της εποχής μας, τη ρευστότητα των καιρών μας.
Από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 29 Νοεμβρίου, η Μπιενάλε, κατά τη συνήθειά της, θα «ακροβολιστεί» σε διάφορα γνωστά και άγνωστα, ενεργά ή ανενεργά κτήρια της Αθήνας -οι χώροι δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί- εστιάζοντας, φέτος, στον πολιτισμό της Μαύρης Ηπείρου, με έργα καλλιτεχνών της αφρικανικής διασποράς όπως και άλλων καλλιτεχνικών φωνών που έχουν ιστορικά περιθωριοποιηθεί.
Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες, πολλοί από τους οποίους πρόκειται να εκθέσουν στην Ελλάδα για πρώτη φορά, θα ανακοινωθούν το  καλοκαίρι.
Larry Ossei-Mensah, Omsk Social Club, Αφροδίτη Παναγιωτάκου, Poka-Yio - Photo - Νύσος Βασιλόπουλος 
Στην επιμελητική ομάδα βρίσκεται ο Larry Ossei-Mensah και η κολεκτίβα των Omsk Social Club που εδρεύει στο Βερολίνο.
H 7η Μπιενάλε της Αθήνας υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του Ε.Π. «Αττική» του ΕΣΠΑ 2014-2020, τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Onassis Culture.

Έως σήμερα, η Μπιενάλε της Αθήνας έχει φιλοξενήσει έργα από περισσότερους από 800 διεθνείς και εγχώριους καλλιτέχνες, 127 από τα οποία ήταν νέες παραγωγές ή και πρεμιέρες, ενώ στις έξι έως τώρα διοργανώσεις της έχει υποδεχθεί περίπου 315.000 επισκέπτες.  

Share this:

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes