ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης Gartner – Ζολωτάκης Στη Βιέννη

7 Δεκεμβρίου 2018 – 17 Ιανουαρίου 2019

Joachim Lothar Gartner
Ο Joachim Lothar Gartner ανέπτυξε μια γραφιστική γλώσσα που του επέτρεψε να δημιουργεί έργα κινούμενα μεταξύ ζωγραφικής, ανάγλυφου και γραφιστικών. Δημιουργεί εικόνες που, από την μία μεριά, περιορίζονται στην επιλεγμένη μορφή, και, από την άλλη, υπερβαίνουν δομικά το σύνορο του φορέα της εικόνας. Φαίνεται να αναζητεί να απομονώσει μικρότερα στοιχεία από μια μεγαλύτερη και ατέρμονη εικόνα. Με πολύ λίγες αλλά ακριβείς γραμμές και χώρους καταφέρνει να δημιουργεί ένταση και διάλογο μεταξύ των εσωτερικών στοιχείων που εισάγει, του πρώτου επίπεδου και του βάθους των έργων του. Η οπτική αντίληψη κινείται μεταξύ του δισδιάστατου και τρισδιάστατου, και εστιάζει στο φαινόμενο του εικονικού χώρου. 


Αποστόλης Ζολωτάκης

Ο Αποστόλης Ζολωτάκης, σε αυτή την σειρά έργων, επέλεξε να διερευνήσει την διαδραστικότητα μεταξύ φωτογραφίας και ζωγραφικής. Στους πίνακες επεξεργάστηκε παραστατικές φωτογραφικές εικόνες: αρχαιοπρεπή ιταλικά αστικά τοπία. Οι φωτογραφίες προέρχονται από αρνητικά μεγάλου μεγέθους σε γυαλί, όπως χρησιμοποιήθηκαν στο πρώιμο στάδιο της φωτογραφικής τέχνης. Στις εικόνες επέδρασε ο χρόνος αφήνοντας στην επιφάνεια μούχλα και υγρασία. Ο Ζολωτάκης τις επεξεργάστηκε με υπολογιστή δημιουργώντας μια νέα «ψηφιακή» φθορά. Το αποτέλεσμα εκτυπώθηκε πάνω στον καμβά. Κάθε εικόνα περιέχει ένα λατρευτικό τάμα άνδρα ή γυναίκας, οι οποίοι συμβολίζουν τον ταξιδιώτη, την σιωπηλή μνήμη, το Προσκύνημα. Στο τελικό στάδιο χρησιμοποίησε ακρυλικές χρωστικές ουσίες, γραφίτη και λακ.
Ο εικαστικός οδηγεί τον παρατηρητή σε διεργασίες μεταμόρφωσης, επιτρέποντας στις δημιουργίες του να εναλλάσσονται μεταξύ τάξης και χάους. Διερευνά την ψηφιακή εικόνα, εστιάζοντας στα δομικά της στοιχεία: τις ψηφίδες (dots). Οι συνθέσεις του μας προκαλούν να απορροφηθούμε σε αυτές και να εξερευνήσουμε την διάρθρωσή τους, αναρωτώμενοι αν είμαστε μάρτυρες μιας στιγμής δόμησης ή αποδόμησης.

Lichtraum 1
Heinrichsgasse 2
1010 Vienna
Visiting hours: Monday-Friday 09:00 - 15:00 hrs
Saturday & Sunday: Closed
T: +43 5333 121

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes