ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Η νέα έκθεση του Κωστή Βελώνη με τίτλο "A Puppet Sun" στο ιστορικό οίκημα της οδού Καπλάνων 11

Ένα ιστορικό νεοκλασικό κτίριο στο κέντρο της Αθήνας ενεργοποιεί ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ για το πρόγραμμα City Project / Έργο στην Πόλη 2017, αναθέτοντας μια νέα εικαστική εγκατάσταση στον Κωστή Βελώνη. Το νεοκλασικό οίκημα (Καπλανών 11, Κολωνάκι) είναι συνδεδεμένο με σημαντικό κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας.
Ο Βελώνης, μέσα από την έκθεση "A Puppet Sun", αξιοποιεί τον ιστορικό αυτό χώρο για να επανασυστήσει την ιστορία και τη σημαντικότητά του στο κοινό, ενώ ταυτόχρονα θα απευθύνει τις καινούργιες και αναπάντεχες σχέσεις μεταξύ χώρου και έργων τέχνης που θα αναπτυχθούν σε ένα τόσο ιδιαίτερο περιβάλλον. Επιμελητής είναι ο Βασίλης Οικονομόπουλος, Βοηθός Επιμελητής, Συλλογές Διεθνούς Τέχνης στην Tate Modern του Λονδίνου.   Στο πλαίσιο του προγράμματος City Project / Έργο στην Πόλη, ο ΝΕΟΝ αναθέτει σε έναν καλλιτέχνη κάθε χρόνο τη δημιουργία έργου που εκτίθεται σε δημόσιο χώρο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Μέσω του προγράμματος αποσκοπεί στην παρουσίαση της σύγχρονης τέχνης σε δημόσιους και ιστορικούς χώρους, συμβάλλοντας στη διάδραση μεταξύ της τέχνης, της κοινωνίας και της πόλης. Το πρόγραμμα υλοποιείται για τέταρτη χρονιά, μετά τις αναθέσεις από τον ΝΕΟΝ στους Ζάφο Ξαγοράρη το 2016, Μαρία Λοϊζίδου στον Κεραμεικό το 2015 και Αιμιλία Παπαφιλίππου στην Αρχαία Αγορά το 2014.   Αυτή η νέα ανάθεση είναι η μεγαλύτερη σε κλίμακα ατομική παρουσίαση του έργου του Βελώνη μέχρι σήμερα στην Ελλάδα. Στο "A Puppet Sun" ο Βελώνης αναπτύσσει μια έκθεση η οποία ορίζεται από μορφές σχέσεων ανάμεσα στο έργο τέχνης και το χώρο, επινοώντας ένα πειραματικό σχήμα το οποίο ανταποκρίνεται στο μοναδικό χώρο της οικίας της οδού Καπλανών.


Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes