ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

«Ο Κήπος βλέπει…» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

«Ο Κήπος βλέπει…» είναι ο τίτλος της έκθεσης σύγχρονης τέχνης, που φιλοξενείται στους χώρους του Κήπου του Μεγάρου Μουσικής, έως τις 17 Σεπτεμβρίου.
Είναι η πρώτη φορά που ο Κήπος του Μεγάρου Μουσικής υποδέχεται μια διεθνή διοργάνωση σύγχρονης τέχνης, με εγκαταστάσεις, γλυπτά, κείμενα-γλυπτά, βιντεοεγκαταστάσεις και ηχητικά έργα, η οποία φιλοδοξεί να αποτελέσει μελλοντικά έναν θεσμό-ορόσημο για την καλοκαιρινή πολιτιστική ζωή της πόλης.
 « “Ο κήπος βλέπει…” είναι ένας τίτλος δάνειος από το πρώτο ποίημα από τα Τρία Ποιήματα με σημαία ευκαιρίας του Οδυσσέα Ελύτη, χωρίς ίσως τις θεολογικές και μεταφυσικές αναγωγές που μπορεί κανείς να διαβάσει στο ποίημα. Βρήκα σε αυτόν μια ευρεία μεταφορά ενός ανοίγματος στον κόσμο, του να βγει ο κήπος από την κλειστότητά του, από τα όριά του, από τον εαυτό του, στον κοινωνικό χώρο και στην πόλη, με ό,τι αυτό σημαίνει μεταφορικά και συμβολικά», αναφέρει η Άννα Καφέτση, διευθύντρια του Κέντρου Εικαστικών Τεχνών του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, που έχει την επιμέλεια της έκθεσης.
Συνολικά 37 έργα, 26 διεθνώς αναγνωρισμένων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, βρίσκονται σε 85 σημεία, προσκαλώντας τον επισκέπτη να τα ανακαλύψει μέσα στις φυλλωσιές και τους θάμνους του Κήπου, αλλά και στο εσωτερικό της λεγόμενης Υπηρεσιακής Αυλής του Μεγάρου και να περιηγηθεί ανάμεσά τους, ζώντας μια ξεχωριστή αισθητηριακή και καλλιτεχνική εμπειρία.
Η έκθεση, που είναι ανοιχτή από τις 12 το μεσημέρι ως τις 12 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο, είναι η πρώτη από μια σειρά άλλες που θα ακολουθήσουν και θα πραγματοποιούνται κάθε καλοκαίρι με διαφορετική προσέγγιση του Κήπου.


Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes