ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Art-Athina 2016 στο Κλειστό Γήπεδο Π. Φαλήρου - Tae Kwon Do

Η Art-Athina, Διεθνής Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης γιορτάζει φέτος την 21η διοργάνωσή της! Το μεγαλύτερο εικαστικό γεγονός στην Ελλάδα θα ανοίξει τις πύλες του στο TaeKwonDo (Κλειστό Γήπεδο Παλαιού Φαλήρου) την Πέμπτη 26 Μαΐου και θα διαρκέσει από την Παρασκευή 27 Μαΐου έως και την Κυριακή 29 Μαΐου.

Η Art-Athina αποτελεί σήμερα μια από τις παλαιότερες διεθνείς συλλογικές διοργανώσεις, η οποία έχει καταφέρει να παγιωθεί στη συνείδηση του κοινού, φιλότεχνου και μη. Η 21η διοργάνωση συντελείται σε μια περίοδο σημαντικών εικαστικών εξελίξεων στη χώρα μας και αποτελεί προπομπό μια νέας εποχής για τη σύγχρονη τέχνη στην Ελλάδα.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ) που θεσμοθέτησε τη διοργάνωση το 1993 και η εταιρεία EuroΜare, που διοργανώνει για 4η συνεχή χρονιά την έκθεση, έχουν προετοιμάσει μια διοργάνωση που τιμά την ιστορία του θεσμού.


Το ουσιαστικό στίγμα της Art-Athina δίνουν όπως πάντα οι ελληνικές και ξένες αίθουσες τέχνης, που αποτελούν τον πυρήνα της έκθεσης. 49 γκαλερί από 13 χώρες  προβάλλουν μια σφαιρική εικόνα της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας διεθνώς.  Αξιοσημείωτη είναι η αύξηση του αριθμού των συμμετεχόντων από το εξωτερικό, που φέτος έφτασαν τους 17, μια αύξηση 25% από το 2015. Επιπλέον, πολιτιστικοί φορείς, όπως μουσεία, ιδρύματα, καλλιτεχνικές εκδόσεις και media, θα συνεισφέρουν στη διαμόρφωση μίας ολοκληρωμένης εικόνας του εικαστικού τοπίου της εποχής. 

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes