ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

«Resident Evil»: Το Netflix έκοψε την σειρά, έπειτα από μόλις μία σεζόν

Η διαδικτυακή υπηρεσία ψυχαγωγίας Netflix ακύρωσε, έπειτα από μόλις μία σεζόν, την live-action τηλεοπτική σειρά «Resident Evil». Η πρώτη σεζόν των οκτώ επεισοδίων έκανε πρεμιέρα στις 14 Ιουλίου και είχε ήδη προαναγγελθεί από το 2020.

Η σειρά έκανε το ντεμπούτο της με μια ανάμεικτη κριτική ανταπόκριση, σημειώνοντας μόλις 55% στη βαθμολογία στο Rotten Tomatoes και 27% από το κοινό. Σύμφωνα με την εβδομαδιαία κατάταξη του Netflix η σειρά μεταδόθηκε για περισσότερες από 72 εκατομμύρια ώρες την εβδομάδα που έκανε το ντεμπούτο της, καθιστώντας τη στο Νο.2 του top 10, πίσω από την 4η σεζόν του «Stranger Things». Έπεσε μία θέση τη δεύτερη εβδομάδα προβολής και βγήκε εκτός top 10 την αμέσως επόμενη.


Βασισμένη στο ομώνυμο franchise βιντεοπαιχνιδιών, η σειρά ακολούθησε τον αγώνα της Jade Wesker για επιβίωση σε έναν κόσμο που κατακλύζεται από αιμοδιψή μολυσμένα και τρομακτικά πλάσματα. Σε αυτό το απόλυτο μακελειό, η Jade στοιχειώνεται από το παρελθόν της στη New Raccoon City, από τις ανατριχιαστικές σχέσεις του πατέρα της Albert με την εταιρεία Umbrella Corporation αλλά κυρίως από αυτό που συνέβη στην αδερφή της, Billie.


Δημιουργός της σειράς ήταν ο Andrew Dabb, που υπηρέτησε και ως εκτελεστικός παραγωγός. Η Mary Leah Sutton υπέγραφε το σενάριο ενώ οι Robert Kulzer και Oliver Berben της Constantin Film είναι επίσης εκτελεστικοί παραγωγοί. Το πρώτο παιχνίδι «Resident Evil» κυκλοφόρησε το 1996. Από τότε, το παιχνίδι και όλα τα προϊόντα franchise έχουν πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.


Το franchise των κινηματογραφικών παραγωγών έχει αποδώσει πάνω από 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως ενώ υπάρχουν επίσης ταινίες κινουμένων σχεδίων «Resident Evil», κόμικς, μυθιστορήματα και αξιοθέατα σε θεματικά πάρκα.


Share this:

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes