Δημοπρατείται η τελευταία συλλογή του Αντρέ Μαλρώ


Λάδια και παστέλ του Ζορζ Μπρακ και του Ζουάν Μιρό, περίπου εκατό αντικείμενα πρωτόγονης τέχνης που αποτελούν την πολύ προσωπική και άγνωστη συλλογή του Γάλλου συγγραφέα και πολιτικού Αντρέ Μαλρώ, θα διατεθούν σε δημοπρασία στο Παρίσι στις 19 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε ο Οίκος Artcurial.

 «Η συλλογή που τον συντρόφευσε έως τις τελευταίες ημέρες της ζωής του δείχνει τα πάθη του και αντανακλά τους βαθιά φιλικούς δεσμούς του με τους πιο μεγάλους καλλιτέχνες της εποχής», υπογραμμίζει ο Οίκος δημοπρασιών που έλαβε εντολή για την πώληση αυτή από τους απογόνους της Σοφί ντε Βιλμορέν -τελευταίας συντρόφου του Αντρέ Μαλρώ.

Ανάμεσα στα έργα, θα διατεθεί και το προσωπικό γραφείο του συγγραφέα και πρώτου υπουργού Πολιτισμού της Γαλλίας που ήταν στην ιδιωτική του κατοικία στο Βεριέρ-λε-Μπουισόν, στα νότια προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας. Το αγαπημένο του γραφείο έχει στυλ ρουστίκ και η αξία του εκτιμάται μεταξύ 4.000 και 6.000 ευρώ. Ένα άγαλμα αφρικανικής τέχνης Κότα από τη Γκαμπόν, αξίας 6.000 έως 8.000 ευρώ και μια μάσκα από την Παπούα Νέα Γουινέα, αξίας έως 10.000 ευρώ θα δημοπρατηθούν, επίσης.

Ο πίνακας «Ουρανός και πουλιά» του Ζορζ Μπρακ, ένα λάδι σε χαρτί, μπορεί να αγγίξει τις 30.000 ευρώ, σύμφωνα με τις υψηλότερες εκτιμήσεις.

Η πώληση θα επιτρέψει, ακόμα, να αποκαλυφθεί μια πολύ προσωπική πλευρά της προσωπικότητας του Μαλρώ -από παιδί λάτρευε να σχεδιάζει. Δώριζε συχνά στους συγγενείς και τους φίλους του ζωγραφιές.

Τρία σκίτσα- πορτραίτα του Πάμπλο Πικάσο που ο οραματιστής συγγραφέας σχεδίασε με μελάνη σε χαρτί, αξίας μεταξύ 3.000 και 4.000 ευρώ, βγαίνουν  στο σφυρί.

Η «πολύ προσωπική συλλογή» του Μαλρώ (1901 - 1976) θα εκτεθεί στο κοινό από τις 15 έως τις 18 Ιουνίου σε αίθουσα του Artcurial, κοντά στο Ηλύσια Πεδία, στο Παρίσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Χρυσές Σφαίρες 2021: Οι μεγάλοι νικητές

Κάθε χρόνο, η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλυγουντ (Hollywood Foreign Press Association - HFPA) διοργανώνει στην Αμερική την τελετή ...