Η Αμερικανική Ένωση Διευθυντών Φωτογραφίας τιμά τον Τζεφ Μπρίτζες

Ο ηθοποιός και μουσικός Τζεφ Μπρίτζες -ο οποίος απέσπασε πριν από έναν μήνα τιμητική Χρυσή Σφαίρα για το σύνολο της καριέρας τους- στις 9 Φεβρουαρίου θα παραλάβει το τιμητικό βραβείο της Ένωσης Διευθυντών Φωτογραφίας της Αμερικής (American Society of Cinematographers - ASC), κατά τη διάρκεια της 33ης τελετής απονομής των δικών τους κινηματογραφικών βραβείων.
Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός είχε πάντα πάθος με τη φωτογραφία και λειτουργούσε στα γυρίσματα των ταινιών του ως «ανεπίσημος» φωτογράφος.
«Θεωρούμε ότι ο Τζεφ είναι ένα εξαιρετικό ταλέντο στην οθόνη και εξαιρετικός άνθρωπος εκτός οθόνης» δήλωσε ο πρόεδρος της ASC, Kees van Oostrum. «Είναι αξιαγάπητος στην αγορά και σεβαστός για το οσκαρικού διαμετρήματος ταλέντο του. Όμως κι εμείς, τα μέλη της ASC, τον θεωρούμε δικό μας άνθρωπο. Είναι ένας από εμάς γιατί μοιράζεται την αγάπη και το πάθος της αφήγησης μέσα από εικόνες κι έχει δημιουργήσει πραγματικά έργα τέχνης με τη φωτογραφική του μηχανή...».
Φωτογραφίες του Τζεφ Μπρίτζες έχουν κυκλοφορήσει σε τεύχη των περιοδικών «Premiere» και «Aperture», ενώ γκαλερί στην Αμερική έχουν οργανώσει ατομικές εκθέσεις.
Το 2003, ο εκδοτικός Οίκος «PowerHouse» κυκλοφόρησε φωτογραφικό λεύκωμα με τίτλο «Pictures: Photographs by Jeff Bridges», με επιλεγμένες φωτογραφίες από στιγμές της καριέρας του.

Το 2013, ο Μπρίτζες τιμήθηκε με το «Infinity Award» από το International Center of Photography.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Χρυσές Σφαίρες 2021: Οι μεγάλοι νικητές

Κάθε χρόνο, η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλυγουντ (Hollywood Foreign Press Association - HFPA) διοργανώνει στην Αμερική την τελετή ...