ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Ο μύθος της street art, στην γκαλερί Track 16 Gallery στο Λος Άντζελες

Ο Ρόμπι Κόναλ (Robbie Conal) είναι ένας ζωντανός μύθος της street art στις ΗΠΑ και σατιρίζει με την τέχνη του, τους συντηρητικούς Αμερικανούς νομοθέτες για πάνω από τριάντα δεκαετίες.
Ενοχλημένος από την κυβέρνηση Τραμπ και, ταυτόχρονα, αναζωογονημένος, ο Ρόμπι Κόναλ την τελευταία διετία φιλοτεχνεί διόλου κολακευτικά πορτρέτα του Αμερικανού Προέδρου και των στενών συνεργατών του.
Με τίτλο «Το Υπουργικό Συμβούλιο του Τρόμου», η έκθεση αυτών των πορτρέτων εγκαινιάστηκε, στις 6 Οκτωβρίου, στην γκαλερί Track 16 Gallery στο Λος Άντζελες και θα παραμείνει ως τις 8 Δεκεμβρίου.
Αφίσες των έργων, χάρη στον ίδιο τον Κόναλ και τους συνεργάτες του, έχουν εμφανιστεί στους δρόμους πολλών αμερικανικών μεγαλουπόλεων, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης, της Φιλαδέλφειας και της Ουάσινγκτον.
Δεν έχει προσδοκίες ότι οι αφίσες θα ωθήσουν συμπολίτες του ν' αλλάξουν γνώμη για την κυβέρνηση Τραμπ.
Ο Ρόμπι Κόναλ επισημαίνει ότι η πειθώ είναι ο ρόλος της προπαγάνδας και προσθέτει ότι σε αυτό είναι πολύ ευαίσθητος λόγω του ότι η ευρύτερη οικογένεια της μητέρας του χάθηκε στον Δεύτερο Πόλεμο από τους Ναζί.

Ωστόσο εύχεται, ότι τα πόστερ «θα γαργαλίσουν κόσμο να σκεφτεί γι' αυτά τα θέματα όπως, λίγο πολύ, σκέφτεται κι ο ίδιος γι' αυτά».
Sokratis Romilios


Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes