«Γκοντάρ, αγάπη μου» - γαλλική βιογραφική ταινία

Η γαλλική βιογραφική ταινία του Μισέλ Χαζαναβίσιους αποτυπώνει την ιστορία του διάσημου κινηματογραφιστή Ζαν Λικ Γκοντάρ, ο οποίος, κατά τη διάρκεια μιας ταινίας του, ερωτεύεται τη 17χρονη Αν Βιαζέμσκι και την παντρεύεται, αλλά η αποτυχία του φιλμ τον οδηγεί σε μια υπαρξιακή κρίση, που τον αλλάζει εντελώς. Παίζουν οι Λουίς Γκαρέλ, Στέισι Μάρτιν, Μπερενίς Μπεζό, Μίσα Λεσό και Γκρέγκορι Γκαντεμπουά.

«Πολύς κόσμος μού είπε: “Με αυτήν την ταινία, επιτίθεστε στον Γκοντάρ”» αναφέρει ο σκηνοθέτης και εξηγεί: «Δεν είναι κάτι τέτοιο, αλλά καταλαβαίνω τους λόγους που το λένε. Τον πλησίασα με μια χαριτωμένη, αστεία διάθεση. Από τη στιγμή που έχεις τέτοια προσέγγιση, μπορείς να είσαι τολμηρός. Δεν είμαι θαυμαστής του Γκοντάρ. Δεν τον λατρεύω. Δεν αισθάνομαι να έχω καμιά σχέση με το έργο του. Οι δικές μου ταινίες είναι εντελώς διαφορετικές. Αλλά είναι μια προσωπικότητα, στην οποία επικεντρώθηκα για δύο χρόνια. Έγραψα γι’ αυτήν. Δουλέψαμε με τον Λουί Γκαρέλ, ο οποίος τον ενσάρκωσε. Έκανα το μοντάζ.  Άρα, αισθάνομαι τρυφερότητα γι’ αυτόν τον χαρακτήρα».


Πού παίζεται

ΓΚΑΖΙ
Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Ιερά Οδός 48 & Μεγ.Αλεξάνδρου 134-136, (ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός)
2103609695
€ 7,00, φοιτ.-παιδ., άνω των 65, ατέλειες & άνεργοι € 5,00. Κάθε Πέμ. τα δύο άτομα € 7,00

Λαΐς Πέμ.-Τετ.: 21.00/ 23.00    Θερινός

Δεν υπάρχουν σχόλια

Η παράσταση «Commun» της ομάδας Creo Dance Company στο θέατρο Πόρτα

Η παράσταση «Commun» της ομάδας Creo Dance Company, μετά την πρεμιέρα της στη Δανία, έρχεται για πρώτη φορά στις οθόνες on demand από τη σκη...