ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρίτη 29 Μαΐου 2018

«Studio 54»: Ντοκιμαντέρ αφηγείται την ιστορία του μυθικού κλαμπ

Η ατμόσφαιρα ήταν πάντα σεξουαλικά φορτισμένη, υπήρχαν διάσπαρτα στρώματα στο υπόγειο και τα ναρκωτικά κυκλοφορούσαν ελεύθερα στο «Studio 54», ενώ ανάμεσά τους συναντούσες τους Andy Warhol, Calvin Klein, Elizabeth Taylor και Mick Jagger. 
Το μυθικό κλαμπ ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1977 από τους επιχειρηματίες Steve Rubell και Ian Schrager, οι οποίοι δαπάνησαν περίπου 400.000 δολάρια για την ανακατασκευή και ανακαίνιση του χώρου, που χτίστηκε το 1927 για να γίνει όπερα.   Ένα νέο ντοκιμαντέρ, σκηνοθετημένο από τον Matt Tyrnauer, περιλαμβάνει συνεντεύξεις με τον ίδιο τον Schrager, καθώς και αμέτρητους θαμώνες, φίλους του Schrager και πολλά από τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στην τολμηρή σκηνή του «Studio 54». 
Η επιτυχία του διάσημου κλαμπ της δεκαετίας του ’70 σφραγίστηκε από τον κανόνα του ιδιοκτήτη του, Steve Rubell, για το πετυχημένο πάρτι: «Το κλειδί για ένα καλό πάρτι είναι να γεμίσεις ένα δωμάτιο με καλεσμένους πιο ενδιαφέροντες από σένα»!
Το 1978, μόλις έναν χρόνο μετά τη μετατροπή του από θέατρο σε κέντρο νυχτερινής διασκέδασης, το «Studio 54» είχε αποφέρει στον Rubell περισσότερα από 7 εκατομμύρια δολάρια, με τον ιδιοκτήτη να ισχυρίζεται υπερήφανα ότι «μόνο η Μαφία βγάζει πιο πολλά λεφτά».
Η λειτουργία του θρυλικού κλαμπ  θα διακόπτονταν, ωστόσο, απρόοπτα τον Δεκέμβριο του 1979, όταν σε έφοδο της Εφορίας θα ανακαλύπτονταν σακούλες με χρήματα, που ήταν καλά κρυμμένες σε κρυψώνες του κτηρίου.
Το τελευταίο πάρτι για τα «αποχαιρετιστήρια» της φυλακής θα διοργανωνόταν τον Φεβρουάριο του 1980, με την Diana Ross να τραγουδά αποκλειστικά για τους Rubell και Shrager μπροστά στο πλήθος που παραληρούσε και περιελάμβανε τους Richard Gere, Jack Nicholson, Sylvester Stallone και Gia Carangi. Το επιχειρηματικό δίδυμο καταδικάστηκε σε 3,5 χρόνια φυλάκισης για φοροδιαφυγή, από τα οποία εξέτισαν 13 μήνες, πριν απελευθερωθούν μέσω συμφωνίας με τον εισαγγελέα.

Το ντοκιμαντέρ  αποκαλύπτει τη διαδρομή από την άνοδο έως την πτώση του «Studio 54» και αφηγείται με πρωτόγνωρη λεπτομέρεια όλα όσα είχαν συμβεί πίσω από τις κλειστές πόρτες του κλαμπ.  Το πρώτο τρέιλερ μόλις κυκλοφόρησε ενώ το ντοκιμαντέρ αναμένεται να  προβληθεί στις σκοτεινές αίθουσες στα μέσα Ιουνίου.

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes