ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Αφιέρωμα τιμής και μνήμης στον Λυκούργο Καλλέργη

O Λυκούργος Καλλέργης έζησε έναν βίο πλήρη, σφραγίζοντάς τον με στιγμές έντονες και σημαντικές για τα καλλιτεχνικά δρώμενα του τόπου μας.
Αφιερωμένη στον θεατράνθρωπο, τον συγγραφέα, τον ιδεολόγο πολιτικό και πολυτάλαντο Λυκούργο Καλλέργη, είναι η εκδήλωση που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος και Ακροάματος σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο την Τρίτη 29 Μάιου, στις 8 το βράδυ, στην Κεντρική σκηνή του Εθνικού θεάτρου (Αγ. Κωνσταντίνου 22, Αθήνα), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Την πολυσχιδή αυτή προσωπικότητα θα παρουσιάσουν ο Κώστας Γεωργουσόπουλος συγγραφέας - κριτικός θεάτρου και ο Λαοκράτης Βλάσσης συγγραφέας - εκπαιδευτικός. Αφήγηση κείμενων θα γίνει από τη Νόρα Κατσέλη και την Μαρία Σκούντζου.

Αποσπάσματα έργων σε μετάφραση Λυκούργου Καλλέργη θα ερμηνεύσουν η Εύα Κοταμανίδου και ο Κώστας Καστανάς,  ενώ η παρουσιαζόμενη  χορογραφία είναι από την Μαρία Ιωαννίδου - Γερμανού.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι Μανώλης Γλέζος , Φώτης Κουβέλης, Ντόρα Μπακογιάννη, Βύρων Πολύδωρας, Κωνσταντίνος Πυλαρινός.

Τη σπουδαία αυτή εκδήλωση - παράσταση, που η επιμέλεια και η σκηνοθεσία είναι της πολύτιμης συνοδοιπόρου του Λυκούργου Καλλέργη  και σπουδαίας  ηθοποιού Τζένης Καλλέργη - Κολλάρου μαζί με την Αλεξία Πετροπούλου, θα προλογίσουν ο Δημήτρης Παλαιοχωρίτης και ο Στάθης Λιβαθινός


Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes