ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών με Πενέλοπε Κρουζ και Χαβιέρ Μπαρδέμ

Με την ταινία του 45χρονου βραβευμένου Ιρανού σκηνοθέτη Ασγκάρ Φαραντί «Everybody Knows» ξεκίνησε το 71ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.
Η φετινή διοργάνωση είναι η πρώτη μετά το σκάνδαλο με τον Χάρβεϊ Γουάινστιν και τη χιονοστιβάδα καταγγελιών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις γυναικών στη βιομηχανία του θεάματος.
Η ταινία -που γυρίστηκε στα ισπανικά με πρωταγωνιστές τους Πενέλοπε Κρουζ, Χαβιέρ Μπαρδέμ, και Ρικάρντο Νταρίν- θα διεκδικήσει τον Χρυσό Φοίνικα.
«Ψυχολογικό θρίλερ», όπως χαρακτηρίζεται από το Φεστιβάλ, το «Everybody Knows» (Todos lo saben) παρακολουθεί τη Λάουρα που ζει με τον σύζυγό της και τα παιδιά τους στο Μπουένος Άιρες.  Με την ευκαιρία μιας οικογενειακής γιορτής, επιστρέφει στο χωριό όπου γεννήθηκε, στην Ισπανία, με τα παιδιά της. Ένα απρόσμενο γεγονός θα ανατρέψει την πορεία της ζωής τους. Η οικογένεια, τα μυστικά της, οι δεσμοί της, οι παραδόσεις της και οι ηθικές επιλογές που επιβάλλουν είναι, όπως σε όλα τα σενάρια του σκηνοθέτη, στην καρδιά της πλοκής.
Το πρωταγωνιστικό δίδυμο της ταινίας, Πενέλοπε Κρουζ και Χαβιέρ Μπαρδέμ, είναι δύο καλλιτέχνες που επισκέπτονται συχνά την Κρουαζέτ. Η Ισπανίδα ηθοποιός έχει αποσπάσει βραβείο συλλογικής γυναικείας ερμηνείας μαζί με τις Κάρμεν Μάουρα, Γιοχάνα Κόμπο, Λόλα Ντουένιας, Μπλάνκα Πορτίγιο και Τσους Λαμπρεάβε για το «Γύρνα πίσω» του Πέδρο Αλμοδόβαρ (2006), ενώ ο  Μπαρδέμ είχε κερδίσει το βραβείο ανδρικής ερμηνείας με τη συμμετοχή του στο «Biutiful» του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου, το 2010.
Πρόκειται για την όγδοη ταινία μεγάλου μήκους του Ασγκάρ Φαραντί, ο οποίος επίσης είναι παλιός γνώριμος του Φεστιβάλ. Ο Ιρανός σεναριογράφος και σκηνοθέτης κέρδισε το βραβείο σεναρίου για την ταινία «Ο εμποράκος», το 2016.


Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes