Εκτός Eurovision η Ελλάδα ενώ η Κύπρος περνάει πανηγυρικά στον τελικό

Δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό της 63ης Eurovision, που θα διεξαχθεί στις 12 Μαΐου, στη Λισαβόνα, η Ελλάδα, η οποία διαγωνίστηκε στον πρώτο ημιτελικό με την Γιάννα Τερζή και το τραγούδι «Όνειρό μου», το οποίο έγραψαν οι: Γιάννα Τερζή, Άρης Καλημέρης, Δημήτρης Σταματίου και Μιχάλης Παπαθανασίου.
Η Γιάννη Τερζή εμφανίστηκε λιτή και απέριττη στη σκηνή εστιάζοντας στο τραγούδι αλλά το σκηνοθετικό εύρημα δεν εντυπωσίασε τους Ευρωπαίους... οι οποίοι γύρισαν την πλάτη στην ελληνική συμμετοχή. 
Από την άλλη πλευρά η Κύπρος, με την Ελένη Φουρέιρα και το τραγούδι «Fuego» σε σύνθεση του Άλεξ Παπακωνσταντίνου, κατάφερε να αποσπάσει το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου και κατάφερε εν μια νυκτί όλοι να μιλάνε για την άρτια σκηνική της παρουσία ενώ το βίντεο στο youtube έγινε viral σε λίγες μόνο ώρες.
Από τον πρώτο ημιτελικό, εκτός από την Κύπρο, προκρίθηκαν οι: Αλβανία, Τσεχία, Λιθουανία, Ισραήλ, Εσθονία, Βουλγαρία, Αυστρία, Φινλανδία και Ιρλανδία.
Στον τελικό της 12ης Μαΐου θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες -οι είκοσι από τους δύο ημιτελικούς -δέκα από κάθε βραδιά-, οι «Big Five» και η διοργανώτρια Πορτογαλία.

Στον σχολιασμό και την παρουσίαση του δεύτερου ημιτελικού και του τελικού θα είναι ο Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος και η Δάφνη Σκαλιώνη. Τη μεγάλη βραδιά του τελικού, η Ολύνα Ξενοπούλου θα ανακοινώσει τη βαθμολογία που θα δώσει η Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Τζορτζ Κλούνεϊ: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα

Υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα τάσσεται με νέα παρέμβασή του ο Τζορτζ Κλούνεϊ. Η παρέμβαση του 59χρονου Αμερικανού ηθοποιού α...