13ο Comicdom Con Athens στην Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, 20 με 22 Απριλίου, με ελεύθερη είσοδο

Τηρώντας την παράδοση της παρουσίας διεθνών προσκεκλημένων από όλες τις γεωγραφικές και καλλιτεχνικές σχολές της ένατης τέχνης, το μεγαλύτερο ελληνικό Φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στα κόμικς, το Comicdom Con Athens, επιστρέφει για 13η συνεχή χρονιά.
Με πλήθος εκδηλώσεων που θα μετατρέψουν μια ολόκληρη γειτονιά της Νεάπολης σε πραγματική γιορτή των κόμικς, το Φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνουν η Comicdom Press, η Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22) και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (Σίνα 31), θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 22 Απριλίου, από τις 11 το πρωί έως τις 9.30 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο.
Με εκλεκτούς καλεσμένους
Μεταξύ των διεθνών προσκεκλημένων της φετινής διοργάνωσης είναι:
- Ο Roger Langridge, καταξιωμένος Νεοζηλανδός δημιουργός, υπεύθυνος για την αναβίωση των δημοφιλών properties «Τhe Muppet show» και «Popeye».
- Ο Simon Spurrier, Βρετανός σεναριογράφος, με κόμικς, όπως τα «X - Men legacy», «Star wars: Aphra», «Τhe dreaming» και «The Sandman Universe».
- Ο Nicolas de Crécy, βραβευμένος Γάλλος δημιουργός, διάσημος για τους ασυνήθιστους χαρακτήρες και τους σκοτεινούς χρωματισμούς του.
- Η Rutu Modan, βραβευμένη δημιουργός των graphic novels «Exit wounds» και «The property» (σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα).
- Η Sümeyye Kesgin, ανερχόμενη καλλιτέχνις από την Τουρκία, γνωστή για τη συνεργασία της με την Image Comics.
- Οι Nicolas Wouters και Δημήτρης Μαστώρος από τις Βρυξέλλες, δημιουργοί του ανατρεπτικού graphic novel «Εξάρχεια: Το πικρό νεράντζι» (με χορηγία των εκδόσεων Χαραμάδα και με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Βελγίου & του Wallonie Bruxelles International).
- Η Emma Price, graphic designer σε κόμικς, αλλά και σε κινηματογραφικές καμπάνιες για τη Disney και τα Universal Studios.
Εκθέσεις και εκδηλώσεις
Η φετινή διεθνής έκθεση «Adventures in Moomin Valley», που παρουσιάζεται στην γκαλερί Χατζηκυριάκος - Γκίκας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Οργανισμό Moomin Characters ltd και παρουσιάζει το δημοφιλές φινλανδικό cartoon «Moomins», της παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνιδας και συγγραφέα Tove Jansson. Οι χαρακτήρες των Moomins «μεγάλωσαν» τις νεότερες γενιές Ελλήνων και η παρούσα νοσταλγική έκθεση περιλαμβάνει sketches και σελίδες, πολλές εκ των οποίων δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ πριν.
Όπως κάθε χρόνο, το Comicdom Con Athens παρουσιάζει εκθέσεις Ελλήνων δημιουργών κόμικς, workshops για την τεχνική του σεναρίου και της εικονογράφησης από τους διεθνείς προσκεκλημένους και επιλεγμένους Έλληνες δημιουργούς και ανοιχτές συζητήσεις για εύρος θεμάτων γύρω από τον ελληνικό και διεθνή εκδοτικό χώρο των κόμικς και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονοι δημιουργοί.
Το πρόγραμμα συμπληρώνουν προβολές ταινιών και animation, παρουσιάσεις νέων εκδόσεων κόμικς που κάνουν το ντεμπούτο τους στο Φεστιβάλ και το παιδικό πρόγραμμα. Επίσης, ξεχωρίζουν τα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς και η τελετή απονομής τους και ο πάντα δημοφιλής διαγωνισμός Comicdom Cosplay, εθνικός προκριματικός για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Eurocosplay που πραγματοποιείται στο Λονδίνο.

Ακόμα, οι φίλοι των κόμικς μπορούν να ενημερωθούν για νέες και παλιές εκδόσεις και να κάνουν τις αγορές τους από το bazaar ελληνικών καταστημάτων κόμικς και εκδοτικών εταιρειών, το Artists Alley και το Self - Publishers Alley.
Πληροφορίες

Ελληνοαμερικανική Ένωση: Μασσαλίας 22 -  Κολωνάκι, τηλ.: 210 3680900. Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος: Σίνα 31 - Κολωνάκι, τηλ.:  210 3398600.

Δεν υπάρχουν σχόλια

«Το φιλί» του Ηλία Παπαηλιάκη στην πλατεία Αυδή

Η Αθήνα συνιστά τον πυρήνα των δράσεων του Ιδρύματος Ωνάση: ο συνδυασμός πόλης και πολιτισμού, ο πολίτης ως δημιουργός και ο δημιουργός ως π...