Ομαδική έκθεση «Nostalgia», στην γκαλερί Genesis

Ολοκληρώνοντας το εκθεσιακό της πρόγραμμα για τη σεζόν 2016 - 2017, η γκαλερί Genesis παρουσιάζει, σε καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Τζάνερη, την ομαδική έκθεση, με τίτλο «Nostalgia», η οποία εγκαινιάζεται σήμερα, Πέμπτη 20 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, και θα διαρκέσει έως τις 27 Ιουλίου.
Ιστορικά, η νοσταλγία θεωρείτο ως ιατρική ασθένεια και ψυχιατρική διαταραχή. Ωστόσο, η νοσταλγία, «μια συναισθηματική λαχτάρα για το παρελθόν», είναι κάτι, το οποίο βιώνουμε όλοι μας αρκετά συχνά.
Η ομάδα επιστημόνων, που αποτελείται από τους Hepper, Ritchie, Sedikides και Wildschut, περιγράφει τη νοσταλγία ως ένα περίπλοκο συναίσθημα, που περιλαμβάνει γνωστικές προσεγγίσεις με παρελθόν και μεικτή συναισθηματική υπογραφή. Το συναίσθημα προκαλείται συχνά, όταν συναντάς μια οικεία μυρωδιά, ακούς έναν ήχο ή μία φωνή, όταν συμμετέχεις σε κάποιες συνομιλίες ή όταν αισθάνεσαι μοναξιά. Πολλές φορές, η μνήμη λειτουργεί σαν ένα θολό τζάμι, που, μέσα από αυτό, παρατηρούμε ανθρώπους και καταστάσεις.
Ο Γιώργος Τζάνερης προσκαλεί, αυτήν την φορά, στην 7η ετήσια καθιερωμένη έκθεση των δημιουργικών ανθρώπων από τον χώρο των εφαρμοσμένων εικαστικών τεχνών, της φωτογραφίας, της αρχιτεκτονικής, της κεραμικής και της συγγραφής, 20 δημιουργικά πνεύματα να εμπνευστούν από τις μνήμες τους. Να κάνουν μια μεγάλη βουτιά στο παρελθόν και να αναδυθούν στο παρόν. Κανένας περιορισμός, καμία οδηγία, καμία κατεύθυνση και καμία «λογοκρισία» προς τους συμμετέχοντες στην έκθεση.
Οι καλλιτέχνες
 Στην έκθεση, συμμετέχουν οι εικαστικοί: Αλεξάνδρα Μωραΐτη, Αντώνης Τσούλος, Βαγγέλης Τασόπουλος, Γιώργος Δρακόπουλος, Γιώργος Χατζηλοΐζου, Δημήτρης Σπηλιώτης, Έλενα Κοβανίδου, Έλενα Λόλα, Έφη Κασούρα, Ιβάν Παπαδόπουλος, Ιωάννης Τσιριγώτης, Κάρολος Καρύδης, Λέλα Στρούτση, Λευτέρης Χαιρετάκης, Μάνος Μπότσαρης, Μαρία Κωνσταντοπούλου,  Μαριάννα Μπουτοπούλου, Μαρίνα Παπασπύρου, Μιχάλης Χατζηχαραλάμπους και Ρανιώ Σαρρή.
Πληροφορίες
Γκαλερί Genesis: Χάρητος 35 - Κολωνάκι, τηλ.: 211 7100566. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 11:30 - 21:30, Τετάρτη και Σάββατο: 11:30 - 15:30.


Δεν υπάρχουν σχόλια

«Το φιλί» του Ηλία Παπαηλιάκη στην πλατεία Αυδή

Η Αθήνα συνιστά τον πυρήνα των δράσεων του Ιδρύματος Ωνάση: ο συνδυασμός πόλης και πολιτισμού, ο πολίτης ως δημιουργός και ο δημιουργός ως π...