ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Έκθεση των Δημήτρη Ντάσιου και Βαγγέλη Κύρη στη γκαλερί Evripides

Με αφορμή το ένδυμα και με στόχο το άνοιγμα νέων διαδρομών, ο σχεδιαστής Δημήτρης Ντάσιος και ο φωτογράφος Βαγγέλης Κύρης κάνουν ένα ταξίδι στην ιστορία της μόδας και τις λαϊκές παραδόσεις που και οι δύο τόσο αγαπούν, παίζοντας με τις μνήμες και ανταλλάσσοντας τις εικόνες του μυαλού τους, μέσα από την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Orlando».
Σε επιμέλεια του Μάριου Teriade Ελευθεριάδη, η έκθεση, που πλαισιώνεται από ενδύματα και αξεσουάρ του Δημήτρη Ντάσιου, παρουσιάζεται στη γκαλερί Evripides, και θα διαρκέσει έως τις 6 Μαΐου.
 Σε αυτό το ταξίδι της ύπαρξης στο ανθρώπινο φύλο, τον χώρο και τον χρόνο, οι δύο καλλιτέχνες της μόδας συναντιούνται ξανά και, με έμπνευση το έργο της μοναδικής Βιρτζίνια Γούλφ, ανταλλάσσουν τις εμπειρίες τους στο ένδυμα, στα ταξίδια τους στον κόσμο και αναπολούν τον χαμένο χρόνο, ενώ ενώνονται με δύναμη για το μέλλον.
Οι μεταμοντέρνοι νομάδες - γοητευτικοί αγωνιστές και μοναχικοί σύντροφοι στο «απόλυτο» ταξίδι - γίνονται πρωταγωνιστές ενός υπαρξιακού μύθου. Ο Δημήτρης Ντάσιος σκηνοθετεί αυτή την αέναη διαδρομή μέσα από τις δημιουργίες του, απελευθερώνοντας μια πρωτόγνωρη ένταση συναισθημάτων. Τα πορτρέτα του Βαγγέλη Κύρη δεν σταματούν, αλλά «προσθέτουν» χρόνο στον χρόνο - όπως στον «Ορλάντο» της Γούλφ, τα πρόσωπα βιώνουν το παιχνίδι της μεταμόρφωσης και της αδιάκοπης εξέλιξης.
Ο Δημήτρης Ντάσιος σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, θέατρο και κλασικό τραγούδι. Έχει δουλέψει σαν ηθοποιός πλάι σε μεγάλα ονόματα του ελληνικού θεάτρου και έχει συνεργαστεί, επί σειρά ετών, με την Εθνική Λυρική Σκηνή. Παράλληλα, δραστηριοποιήθηκε στον σχεδιασμό κοσμημάτων και, αργότερα, πέρασε στη δημιουργία ρούχων και αξεσουάρ.
Αντλώντας έμπνευση από την ελληνική παράδοση, αλλά και από τους πολιτισμούς άλλων λαών, χρησιμοποιεί σε όλες του τις συλλογές αυθεντικά στοιχεία, τα οποία συγκεντρώνει από τέχνες και παραδόσεις λαών που παρουσιάζουν κοινά υπόγεια ρεύματα και επιρροές. Οι συλλογές του παρουσιάζονται σε Νέα Υόρκη, Μιλάνο και Παρίσι κατά τη διάρκεια των εβδομάδων μόδας και βρίσκονται στους σημαντικότερους χώρους μόδας του κόσμου. Εκθέτει σε γκαλερί και Μουσεία παγκοσμίως.
Πληροφορίες
Γκαλερί Evripides: Ηρακλείτου 10 & Σκουφά - Κολωνάκι, τηλ.: 210 3615249 και 210 3615909. Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 11.00 - 20.30, Τετάρτη και Σάββατο: 11.00 -16.30, Κυριακή και Δευτέρα: κλειστά. Ο χώρος πληροί τις προϋποθέσεις για την πρόσβαση ΑΜΕΑ.



Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes