Έκθεση ζωγραφικής στην Πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα

Με σκοπό να μας γνωρίσει την τέχνη και τον πολιτισμό του μαγευτικού μωσαϊκού που συνθέτουν οι χώρες της Λατινικής Αμερικής, η έκθεση «Ζωγραφική Λατινικής Αμερικής» εγκαινιάζεται στον πολιτιστικό χώρο «Francisco de Miranda», στην Πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, στις 7.30 το απόγευμα.
Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 11 Ιανουαρίου 2017, αποπειράται για πρώτη φορά να παρουσιάσει, στον ίδιο χώρο, τους πιο ελπιδοφόρους καλλιτέχνες και τις πιο δυναμικές εικαστικές τάσεις στη Λατινική Αμερική, εκθέτοντας έργα που δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ ξανά στην Ελλάδα. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν διάφορα έργα, από τον μαγικό ρεαλισμό μέχρι το σουρεαλισμό, από θαλασσογραφίες μέχρι τα ζωντανά χρώματα της Λατινικής Αμερικής, και πολλά άλλα.
Οι χώρες της Λατινικής Αμερικής, παρόλο που προέρχονται από την ίδια ήπειρο και μοιράζονται πολλά πολιτιστικά στοιχεία, κάθε μία έχει τη δική της ιδιοσυγκρασία, που αντανακλάται στα έργα ζωγραφικής της. Η έκθεση δείχνει ένα μεγάλο φάσμα των επιρροών και των ποικίλων καλλιτεχνικών αναζητήσεων, παρουσιάζοντας την πλούσια και ευρεία πολυπολιτισμικότητα της σύγχρονης τέχνης στη Λατινική Αμερική.
Έργα διάσημων καλλιτεχνών, όπως της Jacqueline Rosenberg από το Moura - Schinas της Βραζιλίας, της Juana Page από την Αργεντινή, του Jorge Cabieses - Valdes από τη Χιλή, του Francisco Rojas Miramontes από το Μεξικό, του Roberto Vergara από τον Παναμά, του Pedro Caballero από το  Περού, της Estela Carballo από την Ουρουγουάη και του Pedro Leon Zapata από τη Βενεζουέλα, εκτίθενται όλα μαζί σε ενιαίο χώρο, για να προσφέρουν ένα μοναδικό μείγμα ρεαλισμού, αφαίρεσης και ζωγραφικού μανιερισμού, που αποτελείται από τα διαφορετικά καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα, που μπορεί να προσφέρει η Λατινική Αμερική.

Πληροφορίες
Πολιτιστικός χώρος «Francisco de Miranda» - Πρεσβεία της Βενεζουέλας: Χάρητος 6 - Κολωνάκι. Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Δευτέρα - Παρασκευή: 9.00 - 17:00.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Η Εβδομάδα Μόδας της Σαγκάης μετατέθηκε για τον Απρίλιο

Η Εβδομάδα Μόδας της Σαγκάης, με την παρουσίαση συλλογών Φθινόπωρο/Χειμώνας 2021 θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 13 Απριλίου και όχι στ...