ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Δυναμικός «Σάλος» από τη Σοφία Μαυραγάνη, στην Πειραιώς 260

Η Σοφία Μαυραγάνη συνεχίζει την έρευνά της πάνω στην ταυτότητα του παραστατικού δρώμενου και, σε συνεργασία με τη Μπέττυ Δραμισιώτη, δημιουργεί την παράσταση «Σάλος», η οποία παρουσιάζεται στην Πειραιώς 260, στις 4 και 5  Ιουλίου, στις 10.30 το βράδυ.
«Σάλος» αποκαλείται το βουβό κύμα, κοινώς η αποθαλασσιά, ένα κύμα, δηλαδή, που υπάρχει, χωρίς να αιτιολογείται από τις παρούσες καιρικές συνθήκες, αλλά οφείλεται σε ανέμους, που έχουν προηγηθεί χρονικά ή που συνέβησαν σε άλλες περιοχές.
Η παράσταση «Σάλος» εντάσσει τη δυνατότητα της κίνησης και της σωματικής εκφραστικότητας σε ένα παιχνίδι δυναμικής και ανατρεπόμενης χορογραφικής σύνθεσης. Η ομάδα ερευνά τις εφαρμογές του σάλου στην ιστορική πραγματικότητα, προσεγγίζοντας τα γεγονότα αυτά, που εμφανίζουν τα χαρακτηριστικά του σάλου από το παρελθόν μέχρι σήμερα.
Το έργο εμπλέκει τρεις χορευτές σε ένα σχήμα εναλλαγής και ανατροπής της αιτιότητας και του χρόνου. Η χορογραφία βασίζεται στις παραλλαγές μιας σύνθεσης, που ξεκινά με θετικά φορτισμένες ανθρώπινες συμπεριφορές. Όσο, όμως, η παράσταση εξελίσσεται, οι συμπεριφορές αλλάζουν, οι θερμές χειραψίες και οι ενθουσιώδεις πανηγυρισμοί των αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετατρέπονται σιγά σιγά σε στρατιωτικούς σχηματισμούς και χαιρετισμούς. Η πρωτότυπη μουσική σύνθεση της παράστασης μπλέκεται με τον ύμνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την «Ωδή Στη Χαρά» του Μπετόβεν, ενώ οι χορευτές - συνδημιουργοί της παράστασης καταλήγουν σε ένα debate, με το φλέγον θέμα: «Ποιο είναι το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης;».
Συντελεστές
Ιδέα: Σοφία Μαυραγάνη - Μπέττυ Δραμισιώτη, δημιουργία - σύνθεση: Σοφία Μαυραγάνη, καλλιτεχνικός συνεργάτης: Μπέττυ Δραμισιώτη, μουσική σύνθεση: Αντώνης Παλάσκας, σύμβουλος Δραματουργίας: Μιράντα Μανασιάδη, κοστούμια - σκηνικός χώρος: Παύλος Θανόπουλος, φωτισμοί: Bασίλης Κλωτσοτήρας, συντονισμός παραγωγής - επικοινωνία: Γιώργος Κατσώνης. Ερμηνεία - συνδημιουργία: Νώντας Δαμόπουλος, Χαρά Κότσαλη, Σάνια Στριμπάκου.
Πληροφορίες

Πειραιώς 260 (Χώρος Ε): Πειραιώς 260 - Ταύρος, τηλ.: 210 9282900. Διάρκεια παράστασης: 55 λεπτά. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 15 ευρώ, φοιτητικό - άνεργοι - ΑΜΕΑ: 5 ευρώ.

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes