ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Δημοπρασία από εξαιρετικές φωτογραφίες μόδας

Μια επιλεκτική σειρά από φωτογραφίες μόδας θα εκτεθεί στα φώτα της δημοσιότητας, την Πέμπτη 19 Μαΐου, στη δημοπρασία με τίτλο «Through the lens: Fashion photography under the spotlight» του Οίκου Sotheby's στο Λονδίνο.

Έργα σπουδαίων φωτογράφων από τα μέσα του 20ου αιώνα, όπως των Irving Penn και Richard Avedon θα διατεθούν  προς πώληση μαζί με έργα μαέστρων του φακού όπως οι Helmut Newton, Peter Lindbergh και Guy Bourdin, καθώς και σύγχρονων φωτογράφων όπως οι Miles Aldridge και  David LaChapelle.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της δεύτερης ετήσιας έκθεσης «Photo London» δίνοντας τη δυνατότητα σε συλλέκτες της τέχνης της φωτογραφίας να αποκτήσουν αριστουργήματα του 20ού αιώνα που παγιδεύτηκαν στο κάδρο των κορυφαίων του είδους.



Στην εποχή μας, που η φωτογραφία μόδας επιτάσσει την τήρηση των προτύπων της ομορφιάς μέσα από ρετούς, φωτογράφοι, όπως οι Peter Lindbergh και Helmut Newton, αντί να σκηνοθετούν λαμπερές εικόνες απαθανατίζουν τα μοντέλα με αφοπλιστικό ρεαλισμό, σε ασπρόμαυρο υψηλού κοντράστ. Χρησιμοποιούν την κίνηση του σώματος, για να αναδείξουν την ανθρώπινη σιλουέτα με τρόπο που εμπεριέχει στοιχεία τόσο της αρχαιότητας όσο και της σύγχρονης εποχής.

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes