ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Η Ένωση Αμερικανών Σκηνοθετών ψήφισε Ινιαρίτου

Ο σκηνοθέτης του «The Revenant», Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου, απέσπασε το βραβείο της Ένωσης Αμερικανών Σκηνοθετών (DGA).
Η τελετή απονομής των βραβείων DGA πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες. Στην ιστορία των βραβείων, τα τελευταία 20 χρόνια, οι 16 από τους νικητές  έχουν αποσπάσει και το αντίστοιχο Όσκαρ και οι 15 έχουν δει το έργο τους να τιμάται και με το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας την ίδια χρονιά.
Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά, ο 52χρονος Μεξικανός σκηνοθέτης θα είναι ο πρώτος δημιουργός στην ιστορία που θα έχει βραβευτεί με τα δύο σημαντικότερα Όσκαρ δύο συνεχόμενες χρονιές.
Ο Ινιαρίτου, μετά την τεράστια οσκαρική επιτυχία του «Birdman», επέστρεψε δυναμικά με μία πολύ δυνατή περιπέτεια, με τους Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τομ Χάρντι, Ντόμναλ Γκλίσον, Ουίλ Πούλτερ, Λούκας Χάας και Πολ Άντερσον. Εμπνευσμένη από αληθινή ιστορία, η ταινία απέσπασε 3 Χρυσές Σφαίρες και ηγείται στην κούρσα για τα φετινά 88α βραβεία Όσκαρ, συγκεντρώνοντας 12 υποψηφιότητες.
Η ιστορία εκτυλίσσεται βαθιά στην αχαρτογράφητη άγρια φύση της Αμερικής, όπου ένας κυνηγός βρίσκεται βαριά τραυματισμένος και προδομένος - εγκαταλελειμμένος από ένα μέλος της ομάδας του. 
Με σύμμαχο την θέληση του, περιπλανιέται σε ένα απίστευτα εχθρικό περιβάλλον, για να επιβιώσει, αλλά και για να πάρει την τελική του εκδίκηση.
Στις φετινές υποψηφιότητες της Ένωσης Αμερικανών Σκηνοθετών ηχηρές απουσίες ήταν αυτή του Κουέντιν Ταραντίνο («Οι μισητοί 8» ) και του Τοντ Χέινς («Carol»).
Στη νεοσύστατη κατηγορία «Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη», παρότι συμμετείχε ο Ούγγρος σκηνοθέτης Λάζλο Νέμες, φαβορί για το ξενόγλωσσο Όσκαρ με το δράμα  «Ο γιος του Σαούλ», προτιμήθηκε το «Ex Machina», ψυχολογικό θρίλερ μυστηρίου και επιστημονικής φαντασίας του - γνωστού από τα σενάρια των ταινιών «28 μέρες μετά», «Μη μ’ αφήσεις ποτέ» και «Sunshine» και από το βιβλίο του «Η παραλία», που μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη -  Άλεξ Γκάρλαντ, ο οποίος κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο, υπογράφοντας, επίσης, το πρωτότυπο σενάριο και την παραγωγή της ταινίας.


O  Άλεξ Γκάρλαντ.
Βραβεία Σωματείου Αμερικανών Σκηνοθετών
Καλύτερος Σκηνοθέτης
Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου, «The Revenant»
Καλύτερος Πρωτοεμφανιζόμενος Σκηνοθέτης
Άλεξ Γκάρλαντ, «Ex Machina»
Καλύτερος Σκηνοθέτης Ντοκιμαντέρ
Μάθιου Χάινεμαν, «Cartel Land»
Καλύτερος Σκηνοθέτης Δραματικής Τηλεοπτικής Σειράς
Ντέιβιντ Νάτερ, «Game of Thrones», επεισόδιο «Mother's Mercy»
Καλύτερος Σκηνοθέτης Κωμικής Τηλεοπτικής Σειράς
Κρις Άντισον, «Veep», επεισόδιο «Election Night»
Καλύτερος Σκηνοθέτης Τηλεταινίας ή Μίνι-Σειράς
Ντι Ρις, «Bessie»
Καλύτερος Σκηνοθέτης Σόου Ποικίλης Ύλης

Ντέιβ Ντιομέντι, «The Tonight Show Starring Jimmy Fallon», επεισόδιο 325.

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes