Δημοπρατείται πίνακας του Βαν Γκογκ

Στις 4 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί η δημοπρασία του οίκου Sotheby's για τον πίνακα του Βαν Γκογκ «Νεκρή Φύση-Βάζο με μαργαρίτες και παπαρούνες» που αναμένεται να πουληθεί μεταξύ 30 και 50 εκατομμυρίων δολαρίων.
Πρόκειται για έναν από τους ελάχιστους πίνακες που πωλήθηκαν κατά τη διάρκεια της ζωής του Βαν Γκογκ. Αγοράστηκε από τον Γκαστόν Αλεξάντρ Καμεντρόν, έναν αξιοσημείωτο συλλέκτη Ιμπρεσιονιστικών έργων, που τελικά το πούλησε στον Paul Cassirer Gallery το 1911. Η Νεκρή Φύση παρέμεινε με μια σειρά από ιδιωτικές συλλογές στη Γερμανία μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1920, όταν και έφτασε στο Λονδίνο και τελικά στη Νέα Υόρκη -ένα από τα πρώτα έργα του καλλιτέχνη που εισήλθαν στις Ηνωμένες Πολιτείες- όπου πωλήθηκε από την Knoedler Gallery το 1928 στον Α. Conger Goodyear.

Γνωστός ως ένας από τους κύριους ιδρυτές του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης, ο Goodyear κράτησε αυτό το έργο στην ιδιωτική συλλογή της οικογένειάς του. Τελικά δόθηκε ως δώρο από την οικογένεια Goodyear στην Πινακοθήκη Albright-Knox στο Buffalo, όπου εκτέθηκε για πάνω από 30 χρόνια πριν πωληθεί, κατόπιν αιτήματος της οικογένειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Το ΜΕΤ αναζητά τα έργα του Τζέικομπ Λόρενς, του πιο διάσημου Αφροαμερικανού ζωγράφου του 20ού αιώνα

Ο δημοφιλής Αφροαμερικανός καλλιτέχνης του 20ού αιώνα ήταν ο Τζέικομπ Λόρενς. Τα έργα του συμπεριλαμβάνονται σε όλα τα ερευνητικά βιβλία για...