ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

«Τιτάνια»: Ο Βασίλης Καρακατσάνης στην Gallery Genesis

Από τις 5 έως τις 28 Μαΐου η Gallery Genesis, θα παρουσιάσει την έκθεση, με τίτλο «Τιτάνια», του Βασίλη Καρακατσάνη, σε επιμέλεια Λουίζας Καραπιδάκη και με την ευγενική υποστήριξη του Διεθνούς Αερολιμένα της Αθήνας Ελευθέριος Βενιζέλος και της Πινακοθήκης Γιώργου Ν. Βογιατζόγλου.

Ο ζωγράφος Βασίλης Καρακατσάνης αναφέρει στον κατάλογο της έκθεσης: «Το ταξίδι, ήταν πάντα στη ζωή μου μια κίνηση απελευθέρωσης ή και διαφυγής. Το αεροπλάνο σαν μέσο μεταφοράς με συγκινούσε πάντα περισσότερο, για την δυνατότητα του να με πάει σε μακρινούς προορισμούς μέσα σε κάποιες ώρες. Πάντα στα αεροδρόμια κοιτούσα τα αεροπλάνα των διάφορων αεροπορικών εταιριών, τα χρώματα και τα λογότυπα τους. Στη φαντασία μου χρόνια πίσω σκεφτόμουν για το αεροπλάνο που θα είχε όνομα Ελληνικό και δεν θα χρειαζόταν η Λατινική γραφή για την διεθνή του υποστήριξη.


Οι Τιτάνες ήταν φυλή υπερφυσικών όντων της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας, αποτελούμενη από ισχυρές θεότητες που γεννήθηκαν από τη Γαία και τον Ουρανό.


Η ιδέα υλοποιήθηκε. Η νέα "φανταστική" αεροπορική εταιρεία ΤΙΤΑΝΙΑ, είναι το εικαστικό μου όχημα, για προορισμούς, που ο καθένας μας για δικούς του λόγους, έχει διαλέξει. Χαίρομαι γιατί το πρώτο έργο έγινε (15/8/2019) και με το παραμύθι αυτό πέρασα το επόμενο διάστημα, προσεγγίζοντας μέρη που έχω βρεθεί, αλλά κάτι με γυρίζει πίσω και μέρη που θέλω να δω & να τα ζήσω.



Η ''Τιτάνια'' έχει στόλο με τύπους αεροσκαφών για όλες τις αποστάσεις και προορισμούς, ενώ δεν εισπράττει εισιτήριο σε όσους θέλουν να μπουν στο αεροπλάνο μαζί μου και να απογειωθούμε.


Καλοτάξιδη»


Ωράριο λειτουργίας

Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 12.00 – 21.00

Τετάρτη, Σάββατο 12.00 – 15.00


Gallery Genesis

Χάρητος 35, Αθήνα


Share this:

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes