ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

Δημοφιλές έργο του Banksy, μισοτεμαχισμένο, πωλείται ξανά σε διπλάσια τιμή

Το έργο του Βρετανού καλλιτέχνη του γκράφιτι και πολιτικού ακτιβιστή Banksy «Love is in the Bin», το οποίο τεμαχίστηκε με συγκλονιστικό τρόπο, αμέσως μετά την πώλησή του για 1,4 εκατομμύρια δολάρια, βγαίνει ξανά στο «σφυρί» σε υψηλότερη τιμή. Ο Οίκος Sotheby's δήλωσε ότι το κομμάτι από το περίφημο έργο «Κορίτσι με μπαλόνι»  θα προσφερθεί σε πώληση στο Λονδίνο στις 14 Οκτωβρίου. Το τεμαχισμένο έργο εκτιμάται από την προπώληση από 5,5 έως 8,3 εκατομμύρια δολάρια. REUTERS/HENRY NICHOLLS Αποτελείται από έναν μισοτεμαχισμένο καμβά, βαμμένο με σπρέι ,ενός κοριτσιού που πιάνει ένα κόκκινο μπαλόνι σε σχήμα καρδιάς. Όταν τον Οκτώβριο του 2018 το έργο κατοχυρώθηκε σε έναν ανώνυμο Ευρωπαίο αγοραστή, ένας κρυμμένος καταστροφέας εγγράφων ενσωματωμένος στην κορνίζα του έργου του Banksy μπήκε σε λειτουργία αφήνοντας τον μισό καμβά να κρέμεται έξω από το πλαίσιο σε λωρίδες. 

Ο αγοραστής αποφάσισε να ολοκληρώσει την αγορά - μια απόφαση που θα τον δικαιώσει, αν το έργο πιάσει την εκτιμώμενη τιμή. EURONEWS Πίνακας του Banksy αυτοκαταστράφηκε αμέσως μετά την πώλησή του Κάθε φαντασία ξεπέρασε η φάρσα του διάσημου Βρετανού καλλιτέχνη του δρόμου Banksy. Πασίγνωστος πίνακάς του αυτοκαταστράφηκε αμέσως μετά την πώλησή του σε δημοπρασία έναντι ενός εκατομμυρίου λιρών. 

Ο Alex Branczik, Ευρωπαίος επικεφαλής σύγχρονης τέχνης της Sotheby's, περιέγραψε το «Love is in the Bin» ως «το απόλυτο έργο τέχνης του Banksy και μια πραγματική εικόνα της πρόσφατης ιστορίας της τέχνης», που συνδυάζεται με ένα θεαματικό καλλιτεχνικό συμβάν του 21ου αιώνα, με τον καλλιτέχνη να προκαλεί παγκόσμια αίσθηση και να γίνεται πολιτιστικό φαινόμενο. 

Το έργο τέχνης θα ταξιδέψει και θα προβληθεί δημόσια στο Λονδίνο, το Χονγκ Κονγκ, την Ταϊπέι και τη Νέα Υόρκη πριν από την πώλησή του τον επόμενο μήνα. Το «Κορίτσι με μπαλόνι» ήταν αρχικά σε τοίχο στο ανατολικό Λονδίνο και αναπαράγεται ατελείωτα, έχοντας εξελιχθεί σε μία από τις πιο γνωστές εικόνες του Banksy.

Share this:

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes