ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

«1821 - Η επιθεώρηση»: Φοίβος Δεληβοριάς & Δημήτρης Καραντζάς στο Βεάκειο Θέατρο

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, παρουσιάζει την παράσταση «1821 - Η επιθεώρηση» με την υπογραφή των Φοίβου Δεληβοριά και Δημήτρη Καραντζά.

Η παράσταση -γεμάτη μουσική, χρυσόσκονη, κριτική, χιούμορ και Ιστορία- ανεβαίνει από τις 4 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ, και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή έως τέλος Ιουλίου, στο Βεάκειο Θέατρο [Ηρακλείου 13, Πειραιάς].

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά εγκαινιάζει, λοιπόν, μια θερινή σκηνή και δεν θα μπορούσε να κάνει καλύτερη επιλογή. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του, Λευτέρης Γιοβανίδης, στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της παράστασης, εξήγησε το σκεπτικό της απόφασης, σημειώνοντας ότι έκριναν πως θα έπρεπε να παρουσιάσουν κάτι για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση, προσθέτοντας ότι ο «Φοίβος Δεληβοριάς ξέρει να στήνει τέτοια θεάματα».

Ο Φοίβος Δεληβοριάς και ο Δημήτρης Καραντζάς εξετάζουν εκ νέου τη σχέση μας με την εθνική ταυτότητα, την επανάσταση, τα κατορθώματα και τα ατυχήματα των διακοσίων ετών, τη σχέση μας με την παράδοση, τα καλώς και κακώς κείμενα και προσκαλούν μια ομάδα σημαντικών συγγραφέων και έναν θίασο πρωταγωνιστών να γιορτάσουν, να χορέψουν να σατιρίσουν και να αναρωτηθούν. 

Βασικός στόχος είναι να παρουσιαστεί μια γιορτή στην οποία συντελεστές και κοινό να ξανακοιτάξουν μαζί τα καλώς και τα κακώς κείμενα των 200 ετών και να ξανατραγουδήσουν μαζί, με ελπίδα για την ελευθερία.

Ταυτότητα παράστασης

Σύνθεση: Φοίβος Δεληβοριάς, Δημήτρης Καραντζάς, κείμενα: Λένα Κιτσοπούλου, Γιάννης Αστερής, Γλυκερία Μπασδέκη, Κώστας Μανιάτης, Κώστας Κωστάκος, Κέλλυ Παπαδοπούλου και Φοίβος Δεληβοριάς, σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς, πρωτότυπη μουσική: Φοίβος Δεληβοριάς, σκηνικά: Μαρία Πανουργιά - Μυρτώ Λάμπρου, κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη, χορογραφία: Ζωή Χατζηαντωνίου, φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου, βοηθός σκηνοθέτη: Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, βοηθός ενδυματολόγου: Ιφιγένεια Νταουντάκη, κομμώσεις: Κωνσταντίνος Σαββάκης, φωτογραφίες-Video-Artwork: Γκέλυ Καλαμπάκα.

Πρωταγωνιστούν: Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Eλένη Κοκκίδου, Νίκος Καραθάνος, Γιώργος Γάλλος, Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Γιάννης Νιάρρος, Μιχάλης Οικονόμου, Γιάννης Κουκουράκης, Γιάννης Κλίνης, Βάσω Καβαλιεράτου, Πάνος Παπαδόπουλος, Ηλίας Μουλάς, Ιωάννα Πιατά. Guests: Λυδία Φωτοπούλου, Μαρία Καβογιάννη, Μάρθα Φριντζήλα, Χρήστος Λούλης.

Share this:

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes