ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Δημήτρης Λιγνάδης: Διεγράφη δια βίου από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών

Δια βίου διεγράφη ο Δημήτρης Λινγάδης από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Κυριακής.

Την απόφαση έλαβε η γενική συνέλευση του ΣΕΗ που συνεδρίασε στη θερινή σκηνή του Εθνικού στην οδό Πειραιώς. Η διαγραφή του πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου ήταν πρόταση του διοικητικού συμβουλίου και του πειθαρχικού συμβουλίου και ένα από τα πέντε θέματα της σημερινής γενικής συνέλευσης.

Έπειτα από μυστική ψηφοφορία (όπως εκ νόμου προβλέπεται), με ψήφους 332 υπέρ, 9 κατά και 3 λευκά ψηφίστηκε με απόλυτη πλειοψηφία η οριστική διαγραφή του Δημήτρη Λιγνάδη από τα μητρώα του Σωματείου.

Με ανάρτησή της στο facebook, η ηθοποιός, Φωτεινή Παπαχριστοπούλου, έκανε γνωστή την είδηση της διαγραφής του προφυλακισμένου σκηνοθέτη. «Μόλις Αποφασίστηκε Δια Ψηφοφορίας ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΤΟΥ Δημήτρη Λιγνάδη από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η απόφαση στηρίχτηκε:

-τόσο στο περιεχόμενο των καταγγελιών που έχουν υποβληθεί στο σωματείο, όσο και στο περιεχόμενο των καταγγελιών που έχουν εν γένει δημοσιευτεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, εναντίον του Δημήτρη Λιγνάδη, «που αν μη τι άλλο αφορούν σε ενέργειες και πράξεις που αντιβαίνουν στο κοινό αίσθημα δικαίου και ανθρωπισμού, αλλά κι επικουρικά στην εν γένει δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης»

-στους αντισωματειακούς ισχυρισμούς του στο απολογητικό του υπόμνημα ενώπιον της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Αθηνών για τα αποδιδόμενα σ΄ αυτόν ποινικά αδικήματα (το οποίο δόθηκε πλήρες στην δημοσιότητα εκ μέρους του), όπου επί λέξει αναφέρει -μεταξύ άλλων- τα εξής: «.. Η υπόθεση αυτή είναι κατασκευασμένη από δικηγόρους που είναι νομικοί σύμβουλοι του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και ως υποδομή έχει την ευθεία αντιπαράθεσή μου εδώ και χρόνια με τα πρόσωπα που συγκροτούν το ΔΣ για τον τρόπο που διαχειρίζονται την Ένωση Ελλήνων Ηθοποιών και τα χρήματα που έρχονται στην κατοχή τους κι εξαιτίας αυτής της αντιπαραθέσεως υπάρχει χρόνια εχθρότητα μεταξύ εμού κι αυτών….» και

-στον αντισωματειακό και αντισυνδικαλιστικό ισχυρισμό του για συμπτωματική και όχι αξιοκρατική ανάδειξη μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου μας, με καταφανή την ευθεία από την πλευρά του συκοφάντηση των νόμιμων, καταστατικών, δημοκρατικών συλλογικών διαδικασιών του σωματείου και όλων των συναδέλφων που συμμετείχαν σ΄ αυτές.

Share this:

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes