ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Cardi B και Bobby Shmurda στηρίζουν το κίνημα #FreeHaiti

Οι Cardi B και Bobby Shmurda είναι ανάμεσα στις διασημότητες που υποστηρίζουν το κίνημα #FreeHaiti, που απευθύνει έκκληση για ειρήνη στη χώρα που πλήττεται από πολιτικές ταραχές. Οι διαμαρτυρίες με αίτημα την παραίτηση του σημερινού προέδρου Ζοβενέλ Μοΐζ, ο οποίος κατηγορείται για διαφθορά, συνεχίζονται εδώ και μήνες και, μαζί τους, απαγωγές και βίαιες εχθροπραξίες μεταξύ συμμοριών.

Στις 12 Μαρτίου ξέσπασαν νέα επεισόδια, με τη δολοφονία αστυνομικών σε μια αποτυχημένη επιχείρηση. H αποστολή κατά των συμμοριών στη συνοικία Χωριό του Θεού του Πορτ-ο-Πρενς -την οποία ελέγχει συμμορία γνωστή ως «5 Seconds», είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις αστυνομικοί και οκτώ να τραυματιστούν.

Το hashtag #FreeHaiti κερδίζει ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές στο διαδίκτυο και μουσικοί όπως οι Cardi B, Bobby Shmurda και Tory Lanez έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στο κίνημα με στόχο να τερματιστεί η κρίσιμη κατάσταση στη χώρα.

«Η Αϊτή έχει γονατίσει, η χώρα δεν μπορεί να αναπνεύσει, μπορείτε να μας βοηθήσετε να υψώσουμε τη φωνή μας με τα tweets σας» αναφέρει ανάρτηση του κινήματος.

Share this:

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes