ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Οι Calexico στο Ηρώδειο την Τρίτη 3 Ιουλίου

Ένα ακόμα μεγάλο όνομα της παγκόσμιας ροκ σκηνής θα συμμετέχει στο Φεστιβάλ Αθηνών. Για μία μόνο βραδιά, οι Calexico θα βρίσκονται στο Ηρώδειο, την Τρίτη 3 Ιουλίου, προσκαλώντας τους φίλους του συγκροτήματος να ζήσουν μία ανεπανάληπτη εμπειρία.
Μια σχέση που μετρά δύο δεκαετίες, αυτή των Calexico με το ελληνικό κοινό, βρίσκει τη θέση της στη σκιά της Ακρόπολης, σε μια μοναδική παράσταση.
Με την μπάντα σε πλήρη σύνθεση, όλες τις μεγάλες επιτυχίες τους και σίγουρα δυνατές εκπλήξεις, οι Calexico πραγματώνουν το όνειρο κάθε καλλιτέχνη, και ετοιμάζονται να μας ταξιδέψουν σε μια βραδιά αγάπης, ταξιδιού και μελωδίας στο Ωδείο του Ηρώδη του Αττικού.
Το όνομα Calexico, που μοιράζονται μία πόλη στις Ηνωμένες Πολιτείες και το αγαπημένο συγκρότημα, προέρχεται από μία σύντμηση των λέξεων California και Mexico. Ταιριάζει απόλυτα στον ήχο που έχει τις ρίζες του στα βάθη της αμερικανικής ερήμου, εκεί που συναντώνται η Λατινική Αμερική με την Άγρια Δύση.
Οι Αμερικανοί τροβαδούροι εκφράζουν την συγκεκριμένη σύντμηση με το να συνδυάζουν τις country κιθάρες με τα mariachi πνευστά, δημιουργώντας μαγευτικά ηχοτοπία και συναρπάζοντας το κοινό. Η μουσική τους είναι ένα κράμα από παραδοσιακούς latin ήχους (mariachi, conjunto, cumbia, tejano), μαζί με country, jazz και post-rock. Είναι τόσο μοναδικοί και πρωτότυποι , που για αυτούς γεννήθηκε ο όρος στη μουσική «desert noir».
Οι Calexico έρχονται στο Ηρώδειο για πρώτη φορά, με τις αγαπημένες επιτυχίες από όλη τη δισκογραφία τους, όπως το «Stray», «Falling from the sky», «Crystal Frontier», «Missing», «Splitter» κ.ά., αλλά και με το νέο, ένατο άλμπουμ τους, το «The thread that keeps us», που κυκλοφόρησε πριν λίγες μόλις ημέρες, στο τέλος Ιανουαρίου. Όπως μεταφέρουν, ήδη, οι πρώτες ενθουσιώδεις κριτικές «τελικά δεν μπορεί κανείς να θεωρήσει τους Calexico δεδομένους».


Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes