Φιλανθρωπική διαδικτυακή δημοπρασία για το Μουσείο «Μαρία Κάλλας»

Μία φιλανθρωπική δημοπρασία, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για την υποστήριξη του Ελληνικού Συλλόγου «Μαρία Κάλλας», ο Οίκος δημοπρασιών «Βέργος» στέκεται αρωγός στον πολιτισμό, σε μια χρονιά που ο χώρος ταλανίζεται από συνεχείς δυσκολίες και αντιξοότητες.

ΧΡΥΣΑ, Μελέτη για γλυπτό, μολύβι και υδατογραφία σε ρυζόχαρτο

Η διαδικτυακή δημοπρασία θα διεξαχθεί μέσω της ανανεωμένης ιστοσελίδας www.vergosauctions.com  το διάστημα 7 έως 14 Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, το σύνολο των εσόδων θα διατεθεί για την αγορά προσωπικών αντικειμένων της διεθνούς φήμης σοπράνο, για τον εμπλουτισμό της συλλογής του Μουσείου «Μαρία Κάλλας». O Ελληνικός Σύλλογος «Μαρία Κάλλας» ιδρύθηκε με πρωτοβουλία των θαυμαστών της εξέχουσας καλλιτέχνιδας προκειμένου να δημιουργηθεί το ομώνυμο Μουσείο, το οποίο θα στεγαστεί στην Αθήνα (Μητροπόλεως 44), σε κτήριο που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Αθηναίων.

Τα 150 έργα της πολύ ενδιαφέρουσας δημοπρατούμενης συλλογής περιλαμβάνουν πίνακες, μεταξοτυπίες, γλυπτά καθώς και ιδιαίτερες, σπάνιας θεματολογίας αφίσες. Τα έργα προέρχονται από σύγχρονους και διεθνώς αναγνωρισμένους κυρίως Έλληνες καλλιτέχνες,  μεταξύ των οποίων είναι οι Άγγελος (Παναγιώτου), Κώστας Βαρότσος, Chryssa, Κωστής Γεωργίου, Μάρα Καρέτσου, Μιχάλης Λεκάκης, Μίλτος Παντελιάς, Γιάννης Ψυχοπαίδης, Αλέξανδρος Ψυχούλης κ.ά.

Ένα μέρος των έργων της δημοπρατούμενης συλλογής αποτελεί δωρεά των ίδιων των καλλιτεχνών για τον εμπλουτισμό της συλλογής του Μουσείου, ενώ όλα τα υπόλοιπα έργα, δωρίζονται από την προσωπική συλλογή της Προέδρου του Ελληνικού Συλλόγου «Μαρία Κάλλας», κας Λιάνας Σκουρλή.

Η Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου «Μαρία Κάλλας» δήλωσε σχετικά:  «Η διοργάνωση της φιλανθρωπικής δημοπρασίας από τον Οίκο δημοπρασιών “Βέργος”, προσφέρει μία ανάσα ζωής στο μεγαλόπνοο όνειρο του Συλλόγου μας για τη δημιουργία του πρώτου παγκοσμίως Μουσείου “Μαρία Κάλλας”. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Οίκο, από τους φίλους της χαρισματικής αυτής προσωπικότητας».

Ακρόπολη : Μαρμάρινη επιγραφή με τα ονόματα των Μανώλη Γλέζου και Απόστολου Σάντα

Πινακίδα με την αναγραφή των δύο ονομάτων του Μανώλη Γλέζου και του Απόστολου (Λάκη) Σάντα θα τοποθετηθεί στη βόρεια κλιτύ, στο σημείο από τ...