ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Η ζωή της Σακίρα

Η Σακίρα Ισαμπέλ Μεμπάρακ Ριπόλ (Shakira Isabel Mebarak Ripoll, 2 Φεβρουαρίου 1977), ευρύτερα γνωστή ως Σακίρα, είναι Κολομβιανή τραγουδίστρια, συνθέτρια, στιχουργός, χορεύτρια και ηθοποιός.

Γεννήθηκε στην Μπαρανκίγια και ηχογράφησε τον πρώτο της δίσκο, σε ηλικία δεκατριών ετών από τη Sony Music Colombia. Οι δύο της πρώτοι δίσκοι, "Magia" (1991) και "Peligro" (1993) δεν είχαν μεγάλη απήχηση ενώ οι επόμενοι, "Pies Descalzos" (1995) και "Donde Estan Los Lardones?" (1998) γνώρισαν μεγάλη επιτυχία. Εντάχθηκε στην αγγλόφωνη δισκογραφία, το 2001, με τον δίσκο "Laundry Service", ο οποίος πούλησε πάνω από 13 εκατομμύρια αντίγραφα. Το τραγούδι που την καθιέρωσε από τον δίσκο, ήταν το "Whenever, Whenever".

Έχει κερδίσει 3 βραβεία Γκράμι και 13 Λάτιν Γκράμι, 5 MTV Video Music Awards, 7 βραβεία Billboard Music Awards, 39 Billboard Latin Music Awards και ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα. Είναι επίσης η Κολομβιανή καλλιτέχνιδα με τις υψηλότερες πωλήσεις όλων των εποχών, και η δεύτερη κατά σειρά πιο επιτυχημένη Λατίνα τραγουδίστρια μετά την Γκλόρια Εστέφαν, με πωλήσεις να ξεπερνούν τους 70 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως. Οι πωλήσεις της στην Αμερική κυμαίνονται στα 9,9 εκατομμύρια.

Share this:

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes