ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Αποκλειστική συνέντευξη με τον Ανδρέα Αριστοτέλους

Φωτογραφία: Παύλος Θωμόπουλος
Συναντήσαμε τον ταλαντούχο ηθοποιό και σεναριογράφο Ανδρέα Αριστοτέλους και τον ρωτήσαμε λίγα λόγια για τη θεατρική παράσταση "Πάρε τη βαλίτσα σου Χ3" η οποία ετοιμάζεται να ανέβει στο χώρο Τέχνης Ασωμάτων στο Θησείο στις 26 Οκτωβρίου για δεύτερη χρονιά.

Που πιστεύεις ότι οφείλεται η επιτυχία της παράστασης;
Είναι μια παράσταση που όσα λένε οι ήρωες, οι ιστορίες και τα πάθη τους είναι πραγματικά, μέσα από την ζωή. Ο θεατής δεν είδε και δεν θα δει ιστορίες θεατράλε, ιστορίες που δεν έγιναν, ή ιστορίες μέσα από μια υπερβολή. Η ιστορία ξεκίνησε το 2010 στην Κύπρο, όταν ακόμα ήμουν στρατιώτης, με ένα ζευγάρι. Η ιστορία ενός ζευγαριού που έχει φτάσει στο τέλος του, και ζει μια δυσάρεστη έκπληξη. Εμείς όμως βλέπουμε πολλές στιγμές της ζωής τους. Από την γνωριμία μέχρι και το τέλος. Πέρσι οι ιστορίες έγιναν δύο. Μπήκε στο παιχνίδι και ένα ζευγάρι φοιτητών που θέλουν να ζήσουν τον έρωτά τους, συγκατοικώντας. Όμως τα προβλήματα ξεκινούν από την πρώτη στιγμή  και καταλήγει σε ένα περίεργο φινάλε. Ο κόσμος ταυτίστηκε πολύ με τους ήρωες. Ο καθένας και με έναν από τους τέσσερις. Είτε έζησαν κάτι από αυτό που έβλεπαν είτε ακόμη άκουσαν η είδαν κάτι παρόμοιο. Η βαλίτσα πέρσι τους έβγαζε πολλά συναισθήματα. Έφευγαν από το θέατρο προβληματισμένοι και πολύ συγκινημένοι. Όταν μια παράσταση σου βγάζει έντονα συναισθήματα τότε αυτή είναι η μεγάλη της επιτυχία. Πέρα από το κείμενό μου, η επιτυχία οφείλεται κυρίως στον σκηνοθέτη της παράστασης, τον Γιάννη Κλειδέρη,  που δημιούργησε όλο αυτό το υπέροχο κλίμα και μας έπλασε και γεννήσαμε όμορφους ήρωες και εικόνες, αλλά φυσικά και στους ηθοποιούς και όλο το επιτελείο της βαλίτσας.

Τι καινούριο θα δούμε φέτος στην παράσταση "Πάρε τη βαλίτσα σου Χ3";
Φέτος η βαλίτσα ανοίγει για τρία ζευγάρια. Αυτό είναι σίγουρα το καινούριο και η έκπληξη της νέας σεζόν με την βαλίτσα. Η ιδέα μου ήρθε κατά την διάρκεια των περσινών παραστάσεων. Ο κόσμος ήθελε να δει κι άλλο. Ήθελε κι άλλες ιστορίες. Στην αρχή μου φάνηκε αστείο από το επί δύο να πάμε στο επί τρία. Και από αστείο έγινε έμπνευση. Το νέο ζευγάρι είναι μια άκρως σοκαριστική  και γεμάτη εκπλήξεις ιστορία. Εγώ ήδη από τις πρόβες βλέποντας τους ηθοποιούς που ερμηνεύουν μου δημιουργούν πολλές σκέψεις και φυσικά έχει τόσο μεγάλη ανατροπή αυτό το ζευγάρι που σε ξαφνιάζει. Όλα θα δείξουν επί σκηνής. Είμαι σίγουρος πως ο Γιάννης θα κάνει εξαιρετική δουλειά και φέτος και θα μπλέξει μαγευτικά τις ιστορίες. Επίσης έχουμε μια αντικατάσταση στο ρόλο της φοιτήτριας. Άρα και αυτή η ιστορία κάπως ανανεώνεται. Είναι ένας πολύ ωραίος θίασος και πιστεύω ότι θα πάμε πολύ καλά. Αυτό δείχνουν τα πρώτα δείγματα πάντως!

Ταυτόχρονα εμφανίζεσαι και στην παιδική θεατρική παράσταση «Ένας δύσκολος άνθρωπος» η οποία επίσης συνεχίζει για δεύτερη χρονιά. Μίλησε μας για αυτήν την παράσταση.
Ναι, αυτό ήρθε λίγο ξαφνικό, αλλά μας χαροποιείσαι γιατί ήταν ένα έργο που αγαπήσαμε πάρα πολύ. Πέρσι το έργο ανέβηκε στο θέατρο Ρένα Βλαχοπούλου, ενώ φέτος στον Χώρο Τέχνης Ασωμάτων στο Θησείο. Επιστρέφει δριμύτερος ο Δύσκολος άνθρωπος. Πρόκειται για μια διασκευή που κάναμε με τον Γιάννη στο έργο του Μενάνδρου, και η σκηνοθεσία ανήκει επίσης στον Γιάννη. Την υπέροχη μουσική την έγραψε η Παυλίνα Κατσή. Μεταφερόμαστε λοιπόν και θα ξεκινήσουμε και πάλι την περιπέτεια του γέρου Κνήμονα που δεν αντέχει κανέναν και τους βασανίζει όλους. Ανυπομονώ να ξεκινήσουν ο παραστάσεις. Φέτος παίζουν τρείς καινούριοι ηθοποιοί άρα και ο χώρος άλλος, είναι λες και ξεκινάει πάλι απ την αρχή. Ευχόμαστε να πάει καλά γιατί είναι μια παράσταση που πιστεύουμε και δουλέψαμε όλοι πάρα πολύ σκληρά και πέρσι αλλά και φέτος.

Φωτογραφία: Παύλος Θωμόπουλος
Πες μα λίγα λόγια για την Θεατρική Εταιρεία Replica.
H Replica είναι η πρώτη μου σκέψη η πρώτη μου έγνοια. Ήταν μια ιδέα που είχαμε με τον Γιάννη πριν πέντε χρόνια περίπου, να δημιουργήσουμε μόνοι μας. Να έχουμε τον απόλυτο έλεγχο και φυσικά να προσφέρουμε μια δουλειά που αγαπάμε στους ιδίους μας τους εαυτούς αλλά και σε άλλους συναδέλφους. Ξεκινήσαμε πάνω στην απόλυτη κρίση. Άρα έτσι κι αλλιώς ήταν δύσκολο να βρούμε δουλειά σαν ηθοποιοί. Ενώσαμε τις δυνάμεις και την δημιουργία μας και ξεκινήσαμε ένα ταξίδι με πολλά. Με επιτυχίες με αποτυχίες, με απογοητεύσεις, με χαρές, με συγκινήσεις. Δημιουργήσαμε μέσα από την Replica ¨έργα που αγαπήσαμε, κάναμε φιλίες, μας γνώρισε ο κόσμος μέσα από την ίδια μας την σκέψη και αυτό ήταν το κυριότερο. Τα παραβλήματα πάντα είναι πολλά αλλά πάντα τα προσπερνάμε γιατί θέλουμε να κρατήσει αυτό για πολλά χρόνια. Τουλάχιστον μέχρι την στιγμή που δεν θα έχει να μας δώσει τίποτα σαν δημιουργούς. Εγώ προσωπικά έζησα τις πιο όμορφες στιγμές μου. όταν ήρθα από την Κύπρο δεν περίμενα πως στα είκοσι μου θα έπρεπε να διαχειριστώ μια θεατρική ομάδα που ξεκίνησε δειλά δειλά και τώρα έχει πέντε παραγωγές για την φετινή σεζόν. Φυσικά αν δεν ήταν ο Γιάννης σίγουρα δεν θα μπορούσα να το τραβήξω όλο αυτό μόνος.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σου;
Φέτος με την Replica είναι μια γεμάτη σεζόν. Έκανα κάποια γυρίσματα για την τηλεοπτική σειρά «9 Mήνες» στο Mega Κύπρου, έκανα μια σκηνοθεσία σε μια ομάδα στην Κύπρο και τώρα είμαι φουλ δοσμένος στις νέες παραγωγές της Replica. Πέρα από τις παραστάσεις που προανέφερα, φέτος θα ανεβάσουμε τέλη Οκτωβρίου ένα νέο bar theater σε κείμενο δικό μου και σκηνοθεσία του Γιάννη, με τίτλο «Οff-Ηλία» και θα είναι κάθε Κυριακή στο Joker ‘s Wild Club. Εκεί κάθε Τετάρτες θα ετοιμάζω και κάθε μήνα μια νέα μουσικοθεατρική παράσταση. Επίσης για πρώτη φορά η Replica κάνει κλασσικό ρεπερτόριο και συγκεκριμένα  Λόρκα μιας και που φέτος είναι έτος Λόρκα το 2016,  την υπέροχη ιστορία και έργο του «Δον Περιμπλίν και Μπελίσα» σε μετάφραση και διασκευή της Παρασκευής Λυπημένου και σκηνοθεσία του Γιάννη. Το έργο θα ανεβεί με τον τίτλο «Το συναξάρι του έρωτα» και θα περιέχει άπαικτα μονόπρακτά του Λόρκα αλλά θα ακουστούν και ποιήματά του. Αυτό θα είναι κάθε Τρίτη στον Χώρο Τέχνης Ασωμάτων. Και με την νέα χρονιά θα έρθουν κι άλλα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Δεν αναπαυόμαστε ποτέ σαν ομάδα. 

Συνέντευξη: Σωκράτης Τσαπαλιάρης



Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes