Οίκος Sotheby’s: Ρεκόρ εσόδων σε διαδικτυακή δημοπρασία

Νέο ρεκόρ σε διαδικτυακή δημοπρασία κατέρριψε ο Οίκος Sotheby’s, με την Sotheby Contemporary Curated στο Λονδίνο με έργα σύγχρονων καλλιτεχνών, να αποφέρει 6,4 εκατ. δολάρια.
Τη δημοπρασία, που ήταν, επίσης, η πιο επιτυχημένη online και live Sotheby Contemporary Curated που διεξήχθη ποτέ στο Λονδίνο, επιμελήθηκαν η Μαργκερίτα Μακαπάνι Μισόνι, η οποία επέλεξε έργα καταξιωμένων καλλιτεχνών -όπως οι Ντάμιεν Χιρστ και Γιαγόι Κουσάμα, αλλά και λιγότερο προβεβλημένων ονομάτων -όπως η Φαχρελνισά Ζεΐντ και Έντι Μαρτίνεζ.
Ο πίνακας «Antipodal Reunion» του Τζορτζ Κόντο του 2005, που απεικονίζει τρεις γκροτέσκο φιγούρες καρτούν που φορούν ριγέ μπλούζες, πωλήθηκε στην τιμή ρεκόρ του 1,3 εκατ. δολαρίων, με εκτιμώμενη τιμή 986.000 δολάρια.
Πρόκειται για την υψηλότερη τιμή στην οποία πωλείται έργο τέχνης σε online δημοπρασία του Οίκου.
Ανάγλυφο έργο σε καθρέφτη της εικαστικού Monir Farmanfarmaian πωλήθηκε 463.000 δολάρια, που είναι επίσης νέο ρεκόρ για έργο της Ιρανής εικαστικού, και το έργο «Star» της Γιαπωνέζας ζωγράφου Γιαγόι Κουσάμα πωλήθηκε έναντι 293.000 δολαρίων.
Με την αγορά τέχνης σε αποκλεισμό σε όλο τον κόσμο, οι διαδικτυακές δημοπρασίες επιτρέπουν στους Οίκους δημοπρασιών να επιβιώσουν.
Ο Sotheby’s ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους στη μετάβαση σε διαδικτυακές πωλήσεις. Συνολικά 26 εκατομμύρια δολάρια ήταν τα έσοδά του από 14 ψηφιακές πωλήσεις τον Μάρτιο.
Στη δημοπρασία Contemporary Curated πωλήθηκε το 88% των 105 έργων τέχνης και πάνω από το 50% σε τιμή που ξεπέρασε την εκτιμώμενη.


Πέθανε ο διάσημος ράπερ DMX

Ο Αμερικανός ράπερ και ηθοποιός Ερλ Σίμονς, γνωστός με το καλλιτεχνικό όνομα DMX ή Dark Man X, πέθανε, την Παρασκευή, σε ηλικία 50 ετών σε ν...